Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată de DGASPC Vrancea


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea marchează în fiecare an, pe data de 21 martie, Ziua Mondială a Sindromului Down, creând o punte între societate, persoanele cu sindrom Down și familiile acestora. Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al instituției, a transmis, printr-un comunicat de presă, că Ziua Mondială a Sindromului Down reprezintă un prilej pentru a conștientiza problemele cu care se confruntă cei care suferă de această afecțiune, de a informa și de a atrage atenția societății și autorităților asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranței și deschiderii față de incluziunea socială a persoanelor cu Sindrom Down.
A acorda încredere și sprijin persoanelor cu dizabilități, a elimina barierele pe care le întâmpină în participarea lor ca membri egali ai societății, a acționa ferm atunci când se manifestă încălcări ale drepturilor omului înseamnă un proces în care cu toții suntem implicați și responsabili. „Urmărim astfel să sensibilizăm societatea cu privire la faptul că discriminarea persoanelor cu Sindrom Down, a persoanelor cu nevoi speciale în general, începe din momentul nașterii. Ca parte a societății noastre, atât copii cât și adulții cu sindrom Down trebuie să fie pe picior de egalitate cu ceilalți membrii ai ei, să se bucure de aceleași drepturi, să beneficieze de aceleași oportunități și posibilități de acces”, se arată în comunicatul de presă.
În comunicat se mai arată că se urmărește, de asemenea, promovarea valorizantă a posibilităților persoanelor cu sindrom Down, punându-se accentul pe faptul că sunt parte a societații și în condițiile în care au un mediu adaptat – pot practica sportul, dansul, pot lucra, realiza obiecte artistice, aducându-și astfel în mod constructiv aportul la dezvoltarea societății din care fac parte. „Adevăratul respect nu îi exclude și nu îi discriminează pe cei aflați în situații de dificultate. Orice viață umană este demnă de respect și ajutor, indiferent de alte criterii: etnie, sex, religie, stare de sănătate, stare de dezvoltare etc. Fiecare persoană are de dăruit semenilor ceva unic și prețios, iar societatea, trebuie să se aplece asupra nevoilor specifice ale fiecăruia, cu respect și preocupare”, a transmis Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?