Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Peste 9 milioane de lei, serviciile de catering pentru centrele de asistenţă socială din subordinea DGASPC Vrancea

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a asigurat masa beneficiarilor din unitățile subordonate, prin încheierea unui contract cadru pe o perioadă de 24 luni. Suma cu care a fost încredințat contractul este de 9.352.830,87 lei, bani în care este inclusă pregătirea, prepararea și livrarea hranei la sediile unităţilor de asistenţă socială aflate în subordine. Din ce se explica în caietul de sarcini, contractul a fost împărțit pe trei loturi, urmând a fi asigurate mesele calde pentru beneficiari, respectiv micul dejun (masa de dimineaţă), prânzul (masa de prânz) şi cina (masa de seară).

Conform caietului de sarcini, cei mai mulți beneficiari ar fi pentru lotul 2, adică serviciile de catering pentru 16 centre din subordinea DGASPC Vrancea, respectiv pentru un număr de 332 beneficiari, apoi lotul 1- serviciile de catering pentru 249 de beneficiari din 20 centre din subordine, în timp ce lotul 3 înseamnă serviciile de catering pentru 36 beneficiari din 3 centre. Ar mai fi de spus că alocația de hrană stabilită conform legislației în vigoare este de 22 lei cu TVA/ zi/ beneficiar (20,18 lei fără TVA) pentru copii/ tineri cu vârsta între 0 și 26 ani, în timp ce pentru cei de peste 26 ani – 33 lei/ zi/ beneficiar (30,28 lei fără TVA).

În documentație se explica și ce se dorea de la furnizor. Astfel, micul dejun trebuie să fie compus din produse care se pot consuma nepreparate sau semipreparate, ambalate în pachete individuale etichetate cu denumirea produsului și data expirării, în folie vidată (inclusiv pâinea feliată – 300 g./ zi, care se livrează dimineața), la care se adaugă ceai, lapte, lapte dulce proaspăt, lapte bătut, sana, iaurt) sau cacao cu lapte. Tot la prima masă a zilei trebuie livrată și o gustare – prăjituri ambalate, fructe proaspete, produse de patiserie.

În ceea ce privește masa de prânz, beneficiarii trebuie să primească la felul 1 – supe, ciorbe; fripturi, şnițele, chiftele etc. și garnitură/ mâncăruri scăzute la felul 2, plus un desert: prăjituri, fructe proaspete, compot, budinci, iaurturi de fructe etc., precum şi apă minerală sau sucuri. Și aici se solicita o gustare, similară celei de la micul dejun. Ultima masă a zilei, cina, trebuie să fie hrană caldă sub forma de mâncăruri scăzute, la care se adaugă ceai, compot, lapte sau cacao cu lapte.

În caietul de sarcini se făcea referire și la zilele cu sărbători legale (Paști – 2 zile, 1 iunie – Ziua copilului, 25 – 26 decembrie – Crăciunul, 31 decembrie – Anul Nou), dar și 3 decembrie – Ziua persoanei cu handicap, zilele de naștere ale beneficiarilor sau alte evenimente: „Pentru centrele rezidențiale, la cererea șefilor de centre, se solicită livrarea de meniuri festive/ tradiționale, cu alimente specifice sărbătorilor (cozonac, sarmale, drob, ouă roșii, friptură, salată de boeuf, tort, diferite sucuri răcoritoare carbogazoase/ necarbogazoase/ naturale etc.)”.

Toate cele de mai sus trebuie livrate conform unui program strict, dat fiind că „livrarea alimentelor şi a hranei se va efectua în fiecare zi a anului de 3 ori pe zi, după cum urmează: mic dejun, ora 07.30 – 08.30, prânz, felul I și II, ora 12.30 – 13.30, cina, ora 18.30 – 19.30; 2 gustări, ora 10.00 ( vor fi livrate cu micul dejun) și ora 16.00 (vor fi livrate cu prânzul)”. Pe lângă numărul total al centrelor, mesele trebuie asigurate și la Centrul de Terapie Ludică Greșu din Tulnici, unde pe perioada vacanței de vară se organizează tabere de câte o săptămână, pentru beneficiarii copii din centrele DGASPC Vrancea.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?