Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ringo Starr, fost membru Beatles, învestit cavaler în cadrul unei ceremonii de la Palatul Buckingham


Fostul membru al grupului Beatles, Ringo Starr, a fost învestit marți cavaler într-o ceremonie desfășurată la Palatul Buckingham și a glumit apoi cu reporterii, spunându-le că se așteaptă ca aceștia să i se adreseze cu noul titlu, relatează Reuters, EFE și Press Association. Muzicianul de 77 de ani, originar din Liverpool și care acum locuiește în Los Angeles, a fost astfel răsplătit pentru activitatea sa muzicală, numele său fiind inclus pe lista tradițională cu distincții regale de Anul Nou.
Ringo, pe numele său real Richard Starkey, li s-a alăturat lui Paul McCartney, George Harrison și John Lennon în trupa Beatles în 1962, în locul toboșarului Pete Best, dar ocazional a fost și solist vocal, în melodii precum „Yellow Submarine” și „With a Little Help from my Friends”. El a intrat în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Beatles în 1988 și, din nou, în 2015 pentru cariera sa solo după ce formația s-a desființat. „Înseamnă mult pentru mine. Sunt într-un fel șocat. Mă aflam în LA când a venit scrisoarea și am fost atât de surprins. Dar cred că este o onoare”, a declarat muzicianul după ceremonia de marți. „Mulți oameni pe care nu îi cunosc mi-au scris ”felicitări, era și timpul”, dar pentru mine timpul este atunci când se întâmplă, iar asta este acum. Nu m-am gândit niciodată la asta. Pur și simplu mi-am văzut de viață până acum. Așa cum am spus, sunt pur și simplu foarte surprins”, a mai afirmat muzicianul.
McCartney a fost învestit cu titlul de cavaler în urmă cu 21 de ani, iar ceremonia de marți a avut loc la 53 de ani după ce trupa Beatles a primit Ordinul Imperiului Britanic, în 1965.
„Am luat cina cu el (Paul McCartney – n.r.) săptămâna trecută și am râs amândoi despre locul din care am plecat, după care am ajuns la palat, iar acum suntem Sir Paul și Sir Richard. Nu ne-am gândit niciodată la asta. Nu e ca și cum ne-am fi putut spune: ‘ei bine, într-o bună zi'”, a povestit el.
Însoțit de soția sa, Barbara Bach, Ringo a fost făcut cavaler de prințul William cu o sabie ceremonială, devenind Sir Richard Starkey. „Nu știu cum să folosesc acest titlu în mod corespunzător, dar mă aștept ca voi să-l folosiți”, le-a spus el ziariștilor după ce le-a arătat medalia onorifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?