Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Studenți din Turcia, în schimb de experiență la Spitalul Orășenesc Panciu


    Marți, 20 martie 2018, o grupă de studenți de la Özel Anamur Hızır Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi – Turcia au trecut pragul Spitalului Orășenesc Panciu. Vizita a fost inclusă în acțiunile proiectului „Traineeship Program On Postnatal Care, First Aid and Operation Room Units in Europe” – 2017-1-TR01-KA102-043061, derulat, în parteneriat, de cele două instituții.
    Studenții din Turcia au fost invitați de managerul Silviu Tacu să viziteze Ambulatoriul Integrat, dotat cu aparatură modernă, de ultimă generație, datorită proiectului cu finanțare europeană „Modernizarea și dotarea cu echipamente de specialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea”, implementat de Primăria Orașului Panciu. Cu același prilej, oaspeții au vizitat și cabinetul de Gastroenterologie, inaugurat în toamna anului 2016, care beneficiază de un aparat marca Stortz, ce permite atât diagnosticarea bolilor, cât și prelevarea de probe pentru biopsii sau teste rapide pentru detectarea infecției cu Heliobacter pylori. 
Ulterior, studenții au asistat și la realizarea unei tomografii computerizate în laboratorul de imagistică medicală, inaugurat în ianuarie 2017, datorită implementării, de către Primăria Orașului Panciu, a proiectului „Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea – COD SMIS 38465, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013”. Au mai fost vizitate: laboratorul de analize medicale, secțiile Radiologie și Imagistică Medicală, Chirurgie, Interne, Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, precum și câteva saloane din aceste secții.
    „Prin intermediul acestui proiect, dorim să realizăm un schimb de experiență care să ne ajute să descoperim care sunt asemănările și deosebirile dintre un spital din România și unul din Uniunea Europeană. Ne-am bucurat să găsim la Panciu un spital frumos, dotat, foarte curat, care ne-a plăcut foarte mult”, au declarat oaspeții turci.
În zilele următoare, ei vor efectua și un stagiu de practică în cadrul spitalului păncean. „Mă bucur că Spitalul din Panciu face parte din acest proiect, pentru că avem, într-adevăr, o unitate medicală la standarde europene, în care Primăria a investit enorm, mai ales în aparatură modernă, de ultimă generație, iar din acest punct de vedere, pot spune că suntem la același nivel cu unități medicale de tradiție din țară. Le spun bun venit tinerilor din Turcia. Sunt sigur că vor avea multe de învățat pe parcursul stagiului de practică în orașul nostru, că vor avea o experiență profesională frumoasă și că se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute!”, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?