Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

A furat 12 ceasuri, zece mii de lei și un Iphone din locuința unui surăian


    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au trimis în judecată mai mulți tineri.
    Unul dintre aceștia are 17 ani, este din Răstoaca și a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Conform rechizitoriului, la data de 25 ianuarie a.c., a pătruns fără drept, prin efracție și escaladare, în locuința unei persoane vătămate și ar fi sustras suma de 10.000 lei, un telefon Iphone 6 și 12 ceasuri de mână.
    Cel de-al doilea inculpat are 20 de ani și este din aceeași localitate. El va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de furt calificat. Anchetatorii spun despre el că la data de 25 ianuarie a.c., în urma unei înțelegeri prealabile de a sustrage bunuri din locuința persoanei vătămate amintite anterior, a mers împreună cu primul inculpat în comuna Suraia, unde a fost dată spargerea, susținându-l astfel moral pe primul inculpat să fure bunurile din locuința persoanei vătămată. Apoi, el a și primit o parte din bunurile sustrase.
    Cel de-al treilea inculpat este din aceeași localitate și are 22 de ani și va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de furt calificat. Conform rechizitoriului, la aceeași dată el a mers cu primul inculpat în comuna Suraia, l-a sprijinit pe aceasta moral să sustragă bunurile și a și primit o parte din acestea. Față de alți doi tineri care au fost cercetați pentru infracțiunile de furt calificat și complicitate la furt calificat s-a dispus clasarea cauzei.
    În timpul anchetei s-a stabilit că în seara zilei de 25 ianuarie a.c., tinerii erau împreună la locuința unuia dintre ei, moment în care au și luat decizia de a sustrage bunuri din locuința persoanei vătămate din Suraia, persoană despre care știau că are în casă bunuri de valoare. Au plecat către Suraia cu mașina unuia dintre ei, iar în drum spre localitatea amintită au stabilit ca inculpatul minor să intre în imobil pentru a sustrage bunuri, timp în care ceilalți i-au spus că-l vor aștepta. Cel care a intrat în casă a fost lăsat în apropierea imobilului, timp în care ceilalți s-au plimbat cu mașina prin comună. Inculpatul de 17 ani, care a intrat în imobil, avea asupra sa o pereche de mănuși și o cheie metalică multifuncțională. A escaladat mai întâi un gard și a ajuns într-o grădină învecinată casei sparte, după care a mai sărit un gard și a ajuns în curtea casei persoanei vătămate. Cu cheia pe care o avea la el a forțat o fereastră și așa a ajuns în imobil. A mers la etajul locuinței, într-un dormitor, unde a văzut o cutie din lemn în care erau mai multe ceasuri. În aceeași cameră a  găsit și suma de 10.000 lei, după cum arată anchetatorii, dar și telefonul mobil. Ar fi luat toate bunurile găsite și a plecat în grabă întrucât a auzit un zgomot și a crezut că s-a întors persoana vătămată. După ce a comis fapta, inculpatul s-a întâlnit cu ceilalți tineri și le-a arătat acestora doar o parte din ceasurile furate și telefonul. Apoi, tinerii au venit către Focșani cu scopul de a vinde bunurile. Trei dintre ei au mers la o casă de amanet, în timp ce ceilalți doi au rămas la mașină. Bunurile nu le-au fost primite la amanet, motiv pentru care tinerii au plecat către Răstoaca. Pe drum, cel care a intrat în locuință a împărțit bunurile cu ceilalți inculpați.
    La audieri, adolescentul de 17 ani a recunoscut parțial. A spus că a sustras doar 7 ceasuri și telefonul, nu și suma de bani. El a adăugat că toți ceilalți inculpați au vrut să meargă la Suraia pentru a sustrage bunuri din locuință. Alți trei inculpați au susținut că nu aveau cunoștință de intenția inculpatului de 17 ani de a sustrage bunuri din locuința persoanei vătămate. Au afirmat că și-au dat seama ce a făcut minorul atunci când acesta le-a arătat ceasuri și le-a și dat câte unul.
    Pe parcursul urmăririi penale persoana vătămată s-a împăcat cu doi dintre tineri și a spus că nu mai are pretenții de natură penală, civilă sau materială, motiv pentru care față de cei doi s-a dispus clasarea cauzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?