Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Gala Oscarurilor din 2018 a înregistrat cea mai slabă audienţă din istoria sa în Statele Unite


Cea de a 90-a ediție a premiilor Oscar a atras cel mai mic număr de telespectatori americani din întreaga istorie a evenimentului, notează London Evening Standard, citând date publicate de compania de cercetări de piață Nielsen. Extravaganta gală Oscar, transmisă live în noaptea de duminică spre luni, a avut o audiență medie de 26,5 milioane de telespectatori, în scădere față de 2017, când ceremonia de decernare a acestor trofee prestigioase a atras în fața micilor ecrane un număr de 32,9 milioane de telespectatori în Statele Unite.
Potrivit datelor furnizate de Nielsen, este pentru prima dată când gala Oscarurilor atrage mai puțin de 30 de milioane de telespectatori. Potrivit estimărilor, ceremonia urma să fie cel mai urmărit show TV al anului după Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, însă deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă a depășit gala Oscarurilor, după ce a înregistrat o audiență de 27,8 milioane telespectatori.
Anterior, cea mai slabă audiență a galei premiilor Oscarur fuseseră înregistrată în 2008, când pelicula „No Country For Old Men”, a fraților Coen, a câștigat premiul pentru cel mai bun film. Audiența din acel an a fost de 32 de milioane de telespectatori. Prin contrast, cea mai mare audiență a fost înregistrată în 1998 (55,2 milioane de telespectatori americani), atunci când superproducția „Titanic” s-a impus drept câștigătoare la categoria cel mai bun film. Cu toate acestea, gala premiilor Oscar din 2018 a reușit să își depășească rivalii. În luna ianuarie, ceremonia de acordare a Globurilor de Aur a atras 19 milioane de telespectatori, în timp ce gala premiilor Grammy a avut o audiență de 19,8 milioane, potrivit Nielsen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?