Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Meniul ideal pentru o viaţă sănătoasă


Alimentația sănătoasă înseamnă în primul rând alimente naturale și variate. Cine are grijă zilnic de acest lucru și evită excesele, nu va fi în pericol de a atinge gradul de obezitate, de a suferi de diverse boli sau de a ține diete. În plus, astfel nu trebuie să neglijăm plăcerile culinare, dar să nu facem un obicei din acestea. Un alt lucru important este ca atunci când servim masa să fim relaxați, să mâncăm liniștiți, să nu mâncăm pe fugă, în picioare sau repeziți.
Regulile de aur pentru alimentația sănătoasă sunt următoarele: diversitate și măsură! Nu există un meniu ideal, unul care este valabil pentru oricine și pe placul oricui, deoarece acesta trebuie adaptat fiecărei situații și persoane în parte.
Studiile, cercetătorii, articolele din presă, specialiștii emit anumite atenționări, anumite sfaturi și reguli care de-a lungul timpului au început să se contrazică. Spre exemplu, dacă grăsimea era exclusă de pe lista nutrienților sănătoși, astăzi ea este recomandată. Este foarte dificil și complicat în același timp să fie studiat și cercetat comportamentul oamenilor în privința alimentației, deoarece fiecare om este unic, are propriile nevoi, iar studiile se fac dintr-un anumit punct de vedere. De aceea toate „poruncile” care descriu dietele de diferite tipuri și feluri trebuie gândite și adaptate propriului organism. Nu trebuie luate ca atare și nici respectate în profunzime. În primul rând trebuie să ne ascultăm organismul și să ne hrănim într-o manieră responsabilă.
Iată câteva principii după care ne putem ghida fără probleme:
– cu cât există mai multă diversitate, cu atât este mai bine
– este foarte important să ne menținem echilibrul și măsura
– timpul, cele 15 sau 30 minute pe care ni le luăm ca să mâncăm, este foarte important
– pe cât posibil, este indicat să folosim alimente naturale
– hidratarea joacă un rol foarte important pentru o viață sănătoasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?