Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Un DJ a creat un album special, conceput pentru a îi ajuta pe britanici să doarmă mai bine


Unul dintre cei mai cunoscuți creatori britanici de muzică electronică va lansa în luna martie un album despre care oamenii de știință spun că are capacitatea de a îi ajuta pe oameni să beneficieze de un somn odihnitor pe timpul nopții, informează PA. Tom Middleton, DJ și colaborator al trupei Aphex Twin, a devenit expert în științele somnului întrucât și-a dorit să îi ajute pe britanici să adoarmă mai ușor. Muzicianul spune că a lucrat la acest album, intitulat „Sleep Better”, în ultimii șase ani.
Albumul, care trebuie ascultat cu o oră înainte ca utilizatorul să meargă la culcare, conține o serie de secvențe sonore concepute pentru a ajuta creierul să se deconecteze. Creatorul său afirmă că noul material discografic conține tehnici pentru a reduce ritmul cardiac și pe cel respirator, reducând în același timp și presiunea arterială. Considerată „epidemia zilelor moderne”, lipsa somnului influențează negativ economia Marii Britanii întrucât generează, potrivit estimărilor, cheltuieli de până la 36 de miliarde de lire sterline pe an.
Tom Middleton vrea să schimbe atitudinile existente, pentru ca nopțile dormite integral să devină o normă, nu un lux. El mai spune că își dorește ca inițiativa lui să devină la fel de vizibilă precum campania împotriva zahărului demarată de maestrul bucătar Jamie Oliver. „Acest proiect vrea să vă facă să regândiți sănătatea și igiena somnului vostru. Încercăm să deschidem un dialog despre îmbunătățirea igienei somnului și pentru a obține o calitate mai bună a somnului. Putem să facem câte ceva în această privință și sperăm că vocile noastre vor fi suficient de puternice pentru a se face auzite”, a declarat muzicianul britanic.
Tom Middleton a dezvăluit că a folosit „cele mai provocatoare tehnici de producție muzicală” din întreaga lui carieră, încercând să îi facă pe oameni „să nu mai asculte”. „A trebuit să îmi modific întregul mod de a produce muzică și să folosesc tehnici foarte subtile”, a adăugat artistul. Noul album se adresează persoanelor care întâmpină dificultăți în a păstra un tipar regulat al somnului – precum părinții tineri, infirmierele, medicii, angajații care lucrează în schimburi și studenții.
Albumul va fi lansat pe 16 martie pentru a coincide cu Ziua Mondială a Somnului și este sprijinit de mai mulți oameni de știință, inclusiv de Michelle O’Reilly, profesor de științe cognitive și neuronale la University College London. Albumul „Sleep Better” va fi comercializat în mai multe formate și va putea fi achiziționat pe CD, descărcat în format mp3, difuzat pe serviciile de streaming, dar și sub forma unei aplicații omonime pentru smartphone-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?