Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tânăr condamnat pentru efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos


    Un tânăr de 20 de ani, din comuna Movilița, care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, a fost condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul Vrancea și nu este definitivă.
El a fost cercetat și apoi trimis în judecată și pentru furt, dar în acest caz procesul penal a încetat prin împăcarea părților. „(…) încetează procesul penal față de inculpatul M(…) Nicolae, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt prev. de art. 228 alin. 1 C. pen., prin împăcare. (…) condamnă pe inculpatul M(…) Nicolae la 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. (…) condamnă pe același inculpat la 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. În baza art. 38 alin. 1, alin. 2 C.pen. și art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopește cele două pedepse principale privative de libertate arătate mai sus și aplică inculpatului M(…) Nicolae pedeapsa cea mai grea de 1 an și 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de 5 luni și 10 zile închisoare (o treime din totalul celeilalte pedepse), stabilind astfel o pedeapsă principală rezultantă de 1 an 9 luni și 10 zile închisoare. Conform art. 91, 92 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Conform art. 583 alin. 2 C. pr.pen. atrage atenția inculpatului asupra disp. art. 96 C.pen., cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Conform art. 94 alin. 2 C.pen. stabilește ca organ de supraveghere Serviciul de Probațiune Vrancea (…)”, se arată în hotărârea instanței.
    Instanța l-a obligat pe inculpat să urmeze un program de reintegrare socială, derulat de Serviciul de Probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, dar și să respecte unele măsuri de supraveghere, printre care acelea de a se prezenta la Serviciul de Probațiune Vrancea, la datele fixate de acesta; de a primi vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; de a anunța schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; dar și să comunice schimbarea locului de muncă.
Inculpatul a mai fost obligat și să presteze muncă în folosul  comunității, pe o perioada de 60 zile, la una din cele două instituții menționate în baza de date afișată de Direcția Națională de Probațiune, respectiv Primăria comumei Movilița ori Primăria Panciu, în măsura în care starea de sănătate îi va permite. „(…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru Ministerul Public și pentru inculpat și persoana vătămată/ parte civilă. Pronunțată în ședință publică, azi 02.03.2018”, se mai arată în decizia instanței.
    Tânărul a ajuns în atenția anchetatorilor după ce la data de 31 decembrie 2016 a sustras cardul persoanei vătămate și plicul în care se afla codul pin și a scos apoi suma de 600 de lei. Cu banii luați de pe card inculpatul și-a cumpărat haine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?