Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Spărgător de locuinţe, plasat în arest la domiciliu după o lună petrecută după gratii


Un tânăr din comuna Răstoaca, bănuit că a făcut parte dintr-o bandă de hoți, care a spart casă după casă, a scăpat de arestul preventiv. Asta pentru că judecătorii de la Tribunalul Vrancea i-au admis contestația formulată împotriva deciziei magistraților de la Judecătoria Focșani de a-l menține în arest. El se află acum în arest la domiciliu. „Admite contestația declarată de contestatorul M(…) V(…) A(…), cercetat pentru infracțiunea de complicitate la infracțiunea de furt calificat (…) și în consecință: Desființează în totalitate încheierea de ședință din 26.02.2018 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani (…) și în rejudecare: Admite cererea formulată de inculpatul M(…) V(…) A(…), de înlocuire a măsurii arestării preventive. (…) înlocuiește măsura arestării preventive (…) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Conform art. 222 alin. 1 Cod procedura penală măsura preventiva a arestului la domiciliu se dispune pentru inculpat pe o perioada de 30 zile, începând cu data pronunțării prezentei încheieri, 02.03.2018. Conform art. 221 alin. 2 Cod procedura penala, obligă pe inculpat, ca pe durata arestului la domiciliu, sa respecte următoarele obligații: – să nu părăsească imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fata căruia se afla cauza; – să se prezinte în fața organului de urmărire penala, a judecătorului de drepturi si libertăți, a judecătorului de camera preliminara ori a instanței de judecată ori de cate ori este chemat; – să nu comunice unii cu alții în nicio modalitate (…). Definitivă”, au hotărât magistrații de la Tribunal.
Tânărul și alte patru persoane a fost reținute și apoi arestate preventiv la începutul lunii februarie a.c., în urma unei anchete a politiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Focșani, într-un dosar în care se fac cercetări pentru furt calificat. Anterior reținerilor, oamenii legii au făcut cinci percheziții în comunele Răstoaca și Suraia și au găsit bunuri ce ar putea proveni din comiterea unor infracțiuni, bunuri care au fost indisponibilizate. Polițiștii au plecat din imobilele percheziționate cu mai multe bunuri respectiv bijuterii, ceasuri, parfumuri, scule etc.
Tinerii sunt bănuiți că, în luna ianuarie a.c., au spart mai multe locuințe situate pe raza comunei Suraia și au sustras bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei. O parte din bunurile sustrase ar fi fost vândute, în timp ce altele au fost păstrate de suspecți pentru uz personal. „(…) Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii ianuarie a.c., cei în cauză ar fi sustras din locuințe diverse bunuri, pe care ulterior, fie le-ar fi utilizat în interes propriu, fie le-ar fi comercializat către alte persoane. 6 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 50.000 lei”, au transmis la momentul respectiv reprezenții Biroului de Presă al IPJ Vrancea.
Tânărul plasat în arest la domiciliu la finele săptămânii trecute mai este judecat și în alte dosare, iar în timpul spargerilor de locuințe, anchetate în acest dosar, el se afla sub control judiciar, măsura care nu l-a împiedicat să comită alte infracțiuni.
Sursele noastre spun că în cazul spargerilor din ianuarie, suspecții au acoperit în totalitate prejudiciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?