Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Beat și fără permis, a fugit după ce a lovit cu mașina o femeie care circula cu bicicleta

Un bărbat din Adjud a fost condamnat la un an distanță după ce, băut la volan și fără permis de conducere, a acroșat cu mașina o femeie care circula regulamentar pe bicicletă. În luna mai 2021, bărbatul luase mașina fiului pentru a merge la un magazin unde a consumat câteva beri, după care, pe drumul spre casă, s-a intersectat cu partea vătămată, pe care a acroșat-o cu autoturismul. Și, din ce s-a reținut în rechizitoriu, imediat după accident a fugit, fiind descoperit de polițiști acasă. Oamenii legii fuseseră alertați chiar de partea vătămată, care însă nu a depus plângere împotriva acestuia. Chiar și în lipsa plângerii prealabile, ancheta a continuat, în condițiile în care a reieșit că inculpatul avea, la două ore după ce a produs accidentul, o alcoolemie de 2.19 g/l alcool pur în sânge la momentul prelevării unei singure mostre biologice.

Și, pentru că nu figura ca fiind posesor al permisului de conducere în țară, cunoscându-se că acesta este muncitor în construcţii în Marea Britanie, au fost făcute demersuri pentru a se stabili dacă nu cumva bărbatul deține totuși un document care să îi permită să șofeze. Așa s-a descoperit că autoritățile britanice îi emiseseră într-adevăr un permis de conducere provizoriu, în luna mai 2016, permis care îi fusese anulat în aceeași zi, întrucât suferise o condamnare pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Prin condamnare, bărbatului îi fusese interzis în străinătate să aplice pentru un nou permis de conducere provizoriu pentru o perioadă de 20 de luni, în timp ce dreptul de a deține un permis de conducere îi fusese suspendat până la data de 19.04.2025. Aceasta nu a fost însă o problemă pentru bărbat în România, dat fiind evenimentul rutier în care a fost implicat.

Sincer, vrânceanul a recunoscut mica sa „escapadă”, iar în primă instanță a fost condamnat la închisoare cu suspendare: „(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”; 1 an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare pe care o sporeşte cu o 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită (4 luni), pedeapsa rezultantă fiind de 1 an şi 4 luni închisoare. Inculpatul execută pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe o durată de 2 ani reprezentând termen de încercare, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Adjud, județul Vrancea sau la la Biserica Buna Vestire din Adjud, județul Vrancea pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?