Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

ULTIMA ORĂ! FOTO! Femeia surprinsă de avalanșă a fost găsită moartă




 Femeia surprinsă de avalanșă a fost găsită moartă, potrivit directorului Salvamont Vrancea, Laurențiu Mocanu. Ea a fost găsită în urmă cu câteva minute (14.05), în albia râului.  

Femeia se numește Malcea Claudia și este din București, potrivit Observator.tv.
 

 Șeful Salvamont Vrancea, Laurențiu Mocanu, ne-a declarat că aproximativ 60 de persoane, din București, ba chiar și din Vrancea, ar fi plecat astăzi (sâmbătă) în drumeție pe Cheile Tișiței, excursia fiind organizată pe facebook. Organizatorii au anunțat jandarmii. Grupul s-a împărțit în două, primul fiind însoțit de patru persoane de la Salvamont. Din cel de-al doilea grup, care a plecat pe traseu mai târziu, făceau parte două femei, care au și fost surprinse de avalanșă. Una dintre ele a fost îngropată în zăpadă, cealaltă a rămas la suprafață, fiind repede găsită și salvată. 
 „Noi am găsit săptămâna trecută pe facebook anunțul despre organizarea evenimentului. Nu erau obligați să ne anunțe pe noi, ci pe jandarmi, lucru pe care l-au făcut. Este vorba de un grup de mai multe persoane, din București și din Vrancea. 27 de persoane au plecat pe traseu și am trimis o echipă de 4 persoane cu ei. Două femei au plecat mai târziu, ele fiind surprinse de avalanșă. Una dintre ele a fost găsită deasupra zăpezii, fiind în afara oricărui pericol, cealaltă a fost prinsă sub zăpadă”, ne-a declarat Laurențiu Mocanu.
UPDATE 1!!! Căutările au durat două ore 
„În jurul orelor 11:44 s-a primit un apel prin numărul unic de urgentă 112, care sesiza faptul că în zona Cheile Tișiței s-a produs o avalanșă. În urma avalanșei au fost surprinși 3 turiști. Două persoane dintre cele surprinse de avalanșă s-au salvat fără a suferi vătămări corporale, iar cea de-a treia rămânând prinsă în zăpadă. La fața locului s-au deplasat efective din cadrul IJJ Vrancea, ISU Vrancea, IPJ Vrancea și Salvamont, acțiunea de căutare fiind coordonată de către IJJ Vrancea. După aproximativ două ore de căutări, persoana a fost găsită în albia râului Tișița. Victimei îi sunt în continuare aplicate manevre de resuscitare de către echipajul SMURD” ne-a declarat maior George Petrea, purtător de cuvânt al IJJ Vrancea.
De pe versant s-au desprins, concomitent cu zăpada, și bolovani.  
UPDATE 2!!! Este așteptat medicul SAJ pentru a fi declarat decesul
Manevrele de resuscitare au fost întrerupte după aproximativ 60 de minute, fără succes. Este așteptat medicul SAJ pentru a fi declarat decesul, potrivit ISU Vrancea. 
UPDATE 3!!! Cea de-a doua femeie surprinsă de avalanșă, de 37 de ani, a fost transportată la Spitalul Vidra, potrivit unor surse. Ea a fost lovită la un picior și la umărul drept. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?