Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

DGPMB: Poliţist cercetat pentru neglijenţă în serviciu, după ce a eliberat o persoană care trebuia arestată


Un polițist din cadrul Poliției Capitalei este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu pentru că a respectat dispoziția unei instanțe de punere în libertate a unei persoane, la revocarea mandatului de arestare preventivă, dar nu a avut în vedere și mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani și 3 luni, emis pe numele aceleași persoane pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier. În urma verificărilor efectuate în acest caz, Serviciul Control Intern a sesizat unitatea de Parchet competentă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu, se arată într-un comunicat al DGPMB.
Potrivit DGPMB, la data de 27 februarie 2018, în urma unei adrese emise de instanță s-a constatat că o persoană care s-a aflat sub imperiul unui mandat de arestare preventivă, revocat ulterior de instanță, la 2 februarie 2018, persoană pusă în libertate în conformitate cu decizia judecătorului, se afla și sub măsura unui mandat de executarea pedepsei cu închisoarea de 2 ani și 3 luni pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier. Din eroare, această situație nu a fost cunoscută de polițistul care a întocmit actele de punere în libertate la revocarea mandatului de arestare preventivă.
Imediat, conducerea Direcției Generală de Poliție a Municipiului București a dispus și au fost demarate activități și verificări. Persoana față de care era emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani și 3 luni pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, aceasta a fost depistată și încarcerată la data de 28.02.2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?