Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Peste 10 mii de misiuni de ordine şi siguranţă publică, efectuate de jandarmii vrânceni în 2017


Peste 10 mii de misiuni de ordine și siguranță publică, cu un efectiv însumat de 24.010 persoane, au efectuat anul trecut jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. Raportul de analiză a misiunilor de ordine publică, executate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea în anul 2017, a fost dezbătut ieri, în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP).
„În perioada 01.01.2017 – 31.12.2017, I.J.J. Vrancea a executat 10.389 misiuni de ordine și siguranță publică cu un efectiv însumat de 24010 jandarmi, utilizând zilnic în medie de 66 jandarmi, astfel: 957 de acțiuni în misiuni de asigurare a ordinii publice, 365 misiuni de intervenție, 8555 misiuni de menținere a ordinii publice, 261 de misiuni/activități în cooperare cu alte instituții. În cursul anului 2017, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea a înregistrat, pe linia asigurării ordinii publice la manifestările comemorative, o creștere a numărului de misiuni cu 26% față de anul 2016. Marea majoritate a manifestărilor au fost organizate cu prilejul sărbătoririi Centenarului Primului Război Mondial, ocazie cu care au fost executate și 5 misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul vizitelor oficiale, înregistrându-se o creștere de 150% față de anul 2016. De asemenea, s-au executat misiuni de asigurare a liniștii publice la evenimentele  organizate cu ocazia comemorării Zilei Unirii Principatelor Române – 24 Ianuarie, la Zilele municipiului Focșani, Focșani Blues Festival, Centenarul Primului Război Mondial, Festivalul Internațional al Viei și Vinurilor „Bachus”, precum și manifestările dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie”, se arată în comunicatul ATOP.
În document se mai precizează că, analizând comparativ anul 2017 cu anul 2016 în ceea ce privește misiunile de intervenție, s-a constatat o creștere a numărului de misiuni, înregistrându-se o creștere de 13,35% față de anul precedent. Pentru organizarea și executarea în comun a intervențiilor de căutare-salvare a persoanelor aflate în dificultate în zona montană, a fost încheiat un plan de cooperare/ colaborare între Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Vrancea, Serviciul Public Județean „Salvamont” Vrancea și Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.
La nivelul unității au fost executate în cooperare/ colaborare cu alte structuri următoarele acțiuni: cu Poliția – 46 acțiuni cu jandarmi (medie 6,13 jandarmi pe misiune); cu SCCO – 5 acțiuni cu 76 jandarmi (medie 15,2 jandarmi pe misiune);
cu alte structuri ale MAI – 11 acțiuni cu 21 jandarmi (medie 1,90 jandarmi pe misiune); cu executorii judecătorești – 35 acțiuni cu 156 jandarmi (medie 4,50 jandarmi pe misiune); cu Garda de Mediu – 1 acțiune cu 5 jandarmi (medie 5 cadre pe misiune); cu organele silvice – 101 acțiuni cu 328 jandarmi (medie 3,24 cadre pe misiune); cu organele care gestionează activitatea piscicolă – 8 acțiuni cu 34 jandarmi (medie 4,25 cadre pe misiune); cu alte instituțîi – 54 acțiuni cu 160 jandarmi (medie 2,96 cadre pe misiune).
În anul 2018, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea își propune creșterea gradului de performanță în activitatea specifică printr-o abordare proactivă orientată către nevoile de securitate ale cetățeanului și a comunitățîi vrâncene, dar și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, centrându-și activitatea pe aplicarea riguroasă a cadrului normativ, menținerea unui grad ridicat de profesionalizare a personalului și consolidare instituțională.
Pentru îndeplinirea misiunilor de ordine și siguranță publică, IJJ Vrancea dispune de cinci structuri de ordine publică, respectiv: Detașamentul I Jandarmi Mobil, Grupele de Jandarmi Supraveghere și Intervenție: Adjud și Panciu și Posturile de Jandarmi Montane Soveja și Lepșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?