Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Specialiștii criminaliști din IGPR au verificat resturile mașinii incendiate, aparținând fostului șef de post Fănuță Lazăr


    O echipă de specialiști criminaliști din cadrul IGPR a venit, ieri, la Focșani, pentru a verifica resturile mașinii fostului șef de post Fănuță Lazăr, un autoturism de teren Audi Q7. Mașina acestuia a ars aproape în întregime, duminică dimineață. Incendiul a fost sesizat în jurul orei 4 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat pompierii pentru a stinge focul. Din primele cercetări rezultă că incendiul ar fi fost provocat de o persoană necunoscută, lucru susținut și de proprietarul mașinii. Pentru că au existat atât poziții oficiale, venite din partea pompierilor, cât și supoziții cum că  incendiul ar fi fost provocat intenționat de o persoană necunoscută, o echipă de specialiști criminaliști din cadrul IGPR a venit, ieri, la Focșani. Criminaliștii și-au petrecut toată ziua verificând și adunând probe atât din mașină cât și din zona unde se afla mașina în momentul izbucnirii incendiului. „Ultima oară am mers cu mașina sâmbătă seară, în jurul orei 21.30. Am venit acasă, am parcat-o, iar în jurul orei 4.00 dimineața m-au trezit vecinii spunând că îmi arde mașina. Cu siguranță focul a fost pus intenționat de o mâna criminală”, ne-a declarat Fănuță Lazăr. Fostul polițist mai spune că nu știe care ar putea fi motivele pentru care cineva ar fi putut să îi dea foc la mașină deoarece nu are dispute sau conflicte cu nimeni.
        Potrivit primelor date, cineva a spart geamul și a aruncat înăuntru o sticlă cu benzină cu fitil aprins (cocktail Molotov). Conform pompierilor, cauza incendiului este „acțiune intenționată”. Mașina era oprită și parcată de multe ore înainte de producerea incendiului. Mai mult, focul a izbucnit în habitaclul mașinii și, deși pompierii au intervenit în doar câteva minute, interiorul a fost distrus în întregime, ceea ce ar putea susține ideea că focul a fost pus în mod intenționat, cel mai probabil cu un cocktail Molotov improvizat. Rămâne de văzut ce probe vor găsi experții criminaliști în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?