GALERIE FOTO: „DRAGOBETE – o sărbătoare în numele iubirii”

0
363


Sărbătoarea tradițională a Dragobetelui a fost marcată pe 23 februarie la Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu” printr-o activitate tematică denumită „DRAGOBETE – o sărbătoare în numele iubirii”. Elevii claselor  IX-XII, coordonați de profesorii Mihaela Cherciu, Nicoleta Petrea și bibliotecar Paula Leca, au fost antrenați în momente creative și amuzante, urmărindu-se sensibilizarea în rândul adolescenților și conștientizarea sentimentului de iubire, atât ca trăire unică a ființei umane, cât și ca temă literară abordată de marii scriitori.
În prima parte a zilei, „Cupidon” (elevul Adrian Baccela, clasa a XI-a B) a „zburat” de la o clasă la alta, pentru a obține diverse mesaje de dragoste. Astfel, fiecare elev al liceului a putut trimite celor pe care îi apreciază „drago-felicităriʺ, care au fost citite și apreciate pe măsură. În deschiderea activității, doamna prof. Nicoleta Petrea a prezentat un scurt material din care nu au lipsit cele mai detaliate informații despre semnificația sărbătorii. A doua parte a activității s-a materializat printr-un concurs, care s-a desfășurat pe două secțiuni: recitare, recunoașteți opera și personajele.
     Elevii au recitat poezii de dragoste și au interpretat personaje din opere literare românești. Mai apoi, elevii din sală au avut parte de un element surpriză fiind rugați să recunoască personajele care au întruchipat cupluri din literatura română.
Din juriul concursului au făcut parte: prof. Aniela Gheorghiu, Anda Angheloiu și eleva Apostolie Ana-Maria, clasa a X-a B. În final, elevii câștigători au fost recompensați prin premii și diplome de participare.
 
Bibliotecar, Paula Leca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here