Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Traficant de droguri pus sub control judiciar, după ce polițiștii au cerut arestarea preventivă


Magistrații Tribunalului Vrancea au respins ca neîntemeiată o sesizare a polițiștilor gălățeni, care cereau înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv, în cazul unui bărbat acuzat de trafic de droguri și constituire de grup infracțional organizat. Mai mult decât atât, inculpatul a fost plasat sub control judiciar.
„Respinge ca neîntemeiată sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliție al Județului Galați – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Supravegheri judiciare de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive privind pe inculpatul A(…) Neculai. (…) înlocuiește măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul -A(…) Neculai, (…) pronunțată în dosarul (…) Tribunalului Vrancea cu măsura preventivă a controlului judiciar (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Obligă inculpatul A(…) Neculai ca pe durata controlului judiciar să respecte obligațiile (…): – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa – respectiv Postul de Poliție al municipiului Galați județul Galați, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; – să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea instanței de judecată; – să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; Stabilește organ de supraveghere Inspectoratul de Poliție al Județului Galați – Biroul Supravegheri judiciare. Atrage atenția inculpatului A(…) Neculai că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului – C(…) Toma Nicușor, (…) menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul C(…) Toma Nicușor, până la o nouă verificare dar nu mai mult de 60 de zile. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă față de inculpații: F(…) Tudor-Cristian și M(…) Liviu. (…) Menține obligațiile impuse inculpatului F(…) Tudor Cristian prin Încheierea (…) Curții de Apel Galați și inculpatului M(…) Neculai prin Încheierea (…) Tribunalului Vrancea. Pronunțată în ședință publică, azi, 23.02.2018”, este decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.
În luna octombrie a anului 2016, procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea au reținut mai multe persoane din Vrancea și Galați care ar fi constituit un grup infracțional organizat, ar fi făcut trafic de droguri de risc și ar fi efectuat fără drept operațiuni cu produse deși știau că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Anterior reținerilor s-au făcut mai multe percheziții în Vrancea și Galați în timpul cărora s-au ridicat sumele de 5.000 lei și 300 euro, un kilogram de substanțe cu efect psihoactiv, câteva zeci de grame de hașiș, țigarete care conțineau droguri, telefoane mobile, laptopuri, tablete, etc. Potrivit anchetatorilor, „în această activitate infracțională inculpatul C(…) Toma-Nicușor a fost ajutat și de către mama sa, inculpata C(…) Elisabeta, care atunci când fiul ei se afla internat într-un spital de psihiatrie, dar nu numai, a vândut în locul acestuia substanțe etnobotanice către diferiți consumatori cu suma de 15-20 lei pliculețul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?