Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Sindicaliștii din Educație amenință cu boicotarea simulărilor examenelor naționale


Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță că dacă nu se vor soluționa revendicările cadrelor didactice, există o mare probabilitate să fie boicotate simulările examenelor naționale. „O să mai avem discuții și săptămâna viitoare, dar dacă nu vom obține rezultate concrete, luăm în calcul foarte serios să boicotăm simularea examenelor naționale”, ne-a spus liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu.
Liderii FSLI au protestat miercuri în fața Ministerului Muncii și au avut discuții cu ministrul de resort, căruia i-au transmis o serie de neajunsuri cu care angajații din educație se confruntă. „Reîncadrarea personalului didactic, pe această lege (153/2017-n.r.), începând cu data de 1 iulie 2017, a dus la situații absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine plătit decât personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I”, sesizează FSLI.
Totodată, FSLI solicită Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard. De asemenea, „nivelul de suprasolicitare neuropsihică, precum și cazurile medicale, care îi împiedică pe colegii noștri să își desfășoare activitatea la catedră în condiții normale, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii”, mai transmit sindicaliștii.
Potrivit informațiilor furnizate de liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu, cadrele didactice doresc, printre altele, modificarea OUG 3/2018 privind unele măsuri fiscal – bugetare, prin care mii de angajați din învățământ aflați în concediu medical pierd sume importante din venit și renegocierea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, despre care spun că a creat discriminări în rândul angajaților din sistemul bugetar, în general, și în rândul angajaților din învățământ, în particular. Majorarea veniturilor cu 20% și pentru personalul nedidactic și din IȘJ-uri este o altă dorință a sindicaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?