Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ministerul Justiţiei: O delegaţie a Comitetului pentru Prevenirea Torturii a vizitat cinci penitenciare și 10 centre de reţinere și arest preventiv


O delegație a Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) a vizitat cinci penitenciare și 10 centre de reținere și arest preventiv, concluziile fiind discutate cu autoritățile române, a anunțat, marți, Ministerul Justiției.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, vizita a avut loc în perioada 7 – 19 februarie, concluziile fiind prezentate luni, în cadrul unei reuniuni interinstituționale, coordonată de ministrul Tudorel Toader. „Întâlnirea dintre reprezentanții autorităților române și membrii delegației CPT a avut ca obiectiv prezentarea principalelor aspecte ce vor fi incluse în cadrul raportului preliminar, ca urmare a vizitei efectuate în România. Astfel, au fost puse în discuție aspecte legate de activitatea penitenciarelor și a centrelor de reținere și arest preventiv din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de investigațiile organelor judiciare cu privire la posibile fapte de rele tratamente aplicate de organele autorității de stat persoanelor private de libertate”, se precizează în comunicat.
Conform aceleiași surse, delegația CPT a prezentat o serie de aspecte pozitive constatate în urma vizitei, respectiv buna colaborare cu autoritățile române, progresele privind implementarea recomandărilor din rapoartele anterioare, măsurile întreprinse pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție. Au fost prezentate, totodată, deficiențele și problemele constatate, toate elementele urmând să fie detaliate în cadrul raportului final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?