Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Încă un vrâncean A MURIT din cauza pneumoniei. 11 cazuri de GRIPĂ în Vrancea


      În cel mai recent raport de monitorizare a infecțiilor respiratorii acute, întocmit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, au fost incluse 11 cazuri de gripă, șase dintre ele fiind reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare.
    Săptămâna trecută, DSP Vrancea a înregistrat 1.998 cazuri de infecții respiratorii acute, dintre care 45 de cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (507, cu 8 internări). Raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 490 cazuri de pneumonii, dintre care în 117 cazuri persoanele bolnave au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 de ani, unde au fost înregistrate 118 de cazuri, cu 23 internări. A fost înregistrate și un deces prin pneumopatie, la categoria de vârstă 50-64 de ani.
    DSP Vrancea informează că persoanele care doresc să se vaccineze pot contacta medicii de familie. Ministerul Sănătății recomandă populației care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.
        De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspândirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane.
    Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 39, a informat marți Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei aveau condiții medicale preexistente și erau nevaccinate antigripal. Este vorba de o femeie de 55 de ani din județul Brașov și una de 61 de ani din județul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?