Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Asigurații pot solicita reeditarea cardului național de sănătate



Vrâncenii care au pierdut, li s-a furat sau au distrus cardul național de sănătate pot solicita reeditarea acestuia. Potrivit reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, persoanele care nu mai au cardul național de sănătate sau cele care au constatat erori în ceea ce privește datele inscripționate trebuie să completeze o cerere tipizată, aprobată de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care poate fi găsită la CAS Vrancea.
La nivelul CAS Vrancea este formată o comisie care poate fi contactată de către furnizorii de servicii medicale, dar și de persoanele asigurate ce au nelămuriri privind cardul național de sănătate. Persoanele de contact sunt: Mariana Răileanu, consilier principal Administrare Contribuții și Creanțe 0237.227.714, int. 109, cardvn@casvn.ro, și Feraru Aurelia, consilier principal Administrare Contribuții și Creanțe 0237.227.714, int. 112, cardvn@casvn.ro.
În ceea ce privește, procesul de distribuire a cardului național de sănătate în Vrancea, acesta este aproape de final. Din cele peste 190 de mii de carduri ajunse în județ, poștașii mai au de distribuit aproximativ 20 de mii. Procedura de distribuire a cardurilor de sănătate de Oficiul de Poștă Vrancea va costa CAS Vrancea 650 de mii de lei.
Procedura de primire a cardurilor este următoarea: poștașii vin două zile consecutiv la ușile asiguraților, iar dacă nu îi găsesc acasă, le vor lăsa în cutia poștală o înștiințare, prin care aceștia au obligația de a se prezenta în termen de 10 zile calendaristice la oficiul poștal de care aparțin, pentru a-și ridica documentul. Dacă nici acest lucru nu este posibil, asigurații își mai pot lua cardul de la sediul CAS Vrancea.
De la 1 ianuarie 2015, cardul național de sănătate va reprezenta singura modalitate prin care asigurații vor putea primi servicii medicale. Astfel, medicii de familie și cei specialiști, care sunt în contract cu CAS Vrancea, trebuie să aibă cititoarele de carduri, ale căror prețuri variază între 60 și 350 lei.
Pe cardul de sănătate sunt imprimate următoarele informații: numele și prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului, data expirării acestuia. Pe cipul cardului vor fi înregistrate următoarele informații: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital și boli cronice, grupa sanguină și Rh, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, țesuturi și celule după deces, datele de contact ale medicului de familie.
Persoanele care doresc să obțină mai multe informații despre acest document pot accesa site-ul http://cardulnationaldesanatate.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?