Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Probele de competențe digitale la Bac mai pot și susținute astăzi și mâine


Candidații la examenul național de bacalaureat mai pot susține astăzi și mâine evaluarea competențelor digitale (proba D), urmând ca miercuri, 21 februarie să aibă loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).
Reamintim că, la aceste probe, candidații nu primesc note, ci calificative, precum experimentat, avansat și mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se consideră că nu a susținut proba. Evaluările elevilor se desfășoară la nivelul unității de învățământ, în fața unei comisii prezidate de directorul unității de învățământ și numite prin decizie a inspectorului școlar general, în condițiile stabilite de metodologia de desfășurare a examenului național de bacalaureat. Examenul de bacalaureat se va finaliza cu probele scrise în luna iunie.
Trebuie spus că probele nu sunt legate între ele, astfel că cineva care s-a aflat în imposibilitatea de a susține una dintre probele de competențe va putea participa la probele scrise, cu mențiunea că va intra în posesia diplomei de bacalaureat numai după ce va promova toate probele examenului. Pentru a fi considerat promovat la examenul național de bacalaureat, un candidat trebuie să obțină minim 5 la fiecare probă, iar media celor trei probe scrise trebuie să fie minim 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?