Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Senatorul Dumitrescu, la conferința de preluare a președinției UE de către Bulgaria


Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a participat la Conferința de preluare a Președenției Uniunii Europene de către Bulgaria, eveniment ce a avut loc la Sofia.
La Conferință au participat toți președinții comisiilor de politică externă și ai comisiilor de apărare din țările membre UE.
Printre cei care au luat cuvântul la eveniment au fost președintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, David McAllister, dar și Federica Magherini, vicepreședintele Comisiei Europene, comisar pentru politică externă și de securitate. Aceasta, referindu-se la politica de securitate a UE, a subliniat nevoia de a trece la acțiuni concrete în contextul unui climat internațional de insecuritate în  apropierea granițelor Uniunii. Federica Magherini a arătat că răspunsul Uniunii Europene la această provocare trebuie să însemne mai mulți bani, sume cheltuite mai eficient pentru securitate de către țările membre. Federica Magherini a arătat că, deși țările Uniunii Europene cheltuiesc 50% din cât cheltuiesc Statele Unite ale Americii pentru securitate, rezultatul sub aspectul eficienței pentru Uniunea Europeană este de numai 15% din cel al Statelor Unite ale Americii și trebuie să creștem eficiența cheltuirii banilor prin politici mult mai coerente și eficiente. În această direcție, Uniunea Europeană a trecut de la faza de propuneri la cea de implementare a unor măsuri.
Cu privire la Balcanii de Vest a menționat că există o mare fereastră de oportunitate pentru ca țările din regiune să devină state membre ale Uniunii Europene. În ceea ce privește peninsula Coreeană, ea a precizat că abia după Jocurile Olimpice de Iarnă vom putea afla dacă semnele unei evoluții pozitive sunt cu adevărat pe un drum pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?