Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Actorul Ian McKellen se întoarce pe scena teatrului unde a debutat în urmă cu peste 50 de ani


Sir Ian McKellen se întoarce pe scena teatrului din districtul londonez West End unde și-a făcut debutul pentru a interpreta rolul principal din piesa ”Regele Lear”, informează Press Association. Actorul britanic în vârstă de 78 de ani, cunoscut pentru mai multe roluri de pe marele ecran, precum cel al lui Gandalf din ”Stăpânul Inelelor” și ”Hobbitul”, Sir Leigh Teabing din ”Codul lui Da Vinci”, Magneto din seria ”X-Men” sau Sherlock Holmes din ”Mr. Holmes”, și-a făcut debutul pe scena Duke of York’s Theatre în 1964, în piesa ”A Scent Of Flowers” de James Saunders.
El se va întoarce în sala de spectacole din Londra în rolul regelui Lear din piesa cu același nume scrisă de William Shakespeare. ”Regele Lear din nou: 100 de spectacole la Duke of York din Londra unde mi-am făcut debutul din West End în 1964”, a scris actorul pe contul său de Twitter. ”Este un teatru mic, însă o să-l facem și mai intim îndepărtând jumătate dintre scaunele de jos”, a adăugat Sir Ian McKellen. Primul spectacol din seria de o sută de reprezentanții va avea loc la 11 iulie, precizează sursa citată.
Producția contemporană a piesei ”Regele Lear”, regizată de Jonathan Munby, s-a jucat cu casa închisă toamna trecută la Chichester Festival Theatre, prestația lui Sir Ian McKellen bucurându-se de recenzii foarte bune. Printre rolurile celebre interpretate de actorul britanic pe scena teatrelor se numără cele din piesele ”Hamlet” și ”Macbeth”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?