Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Peste 3,6 milioane de lei pentru investiții, la Vîrteșcoiu


Bugetul comunei Vîrteșcoiu a fost stabilit la peste 6 milioane de lei. Bugetul va fi dezbătut și va fi supus aprobării în ședința ordinară din data de 08 februarie. La secțiunea funcționare a fost prevăzută suma de 2.685.000 lei, iar la secțiunea dezvoltare a fost prevăzută suma de 3.659.000 lei.
Primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza, a declarat că pe lista de investiții din acest an se află mai multe obiective importante pentru comunitate. „Anul acesta vom continua lucrările la mai multe obiective, din care amintim: construire si dotare grădiniță Faraoanele, cu o valoare de 730.526 lei, extindere, reabilitare și dotare cămin cultural Faraoanele, cu o valoare de 925.214 lei, modernizare străzi în comuna Vîrteșcoiu, satele Beciu, Rîmniceanca, Faraoanele. La acest ultim proiect, vor fi reabilitate străzile: Cantonului, Dogarilor și Alunului, pe care vor fi realizate rigole betonate și asfaltarea străzilor: Viilor, fundăturaViilor, Morii și parțial Cantonului. Această investiție are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei”, a precizat Viorel Mîrza.
Primarul comunei Vîrteșcoiu a adăugat că anul acesta vor fi începute și lucrări de investiții noi, din care amintim: modernizare străzi, proiect în care vor fi prinse toate străzile care au rămas neasfaltate din localitate, valoarea estimată a investiției fiind de 3,3 milioane de lei. De asemenea, va construit câte un teren de sport multifuncțional la școlile Vîrteșcoiu și Faraoanele, ambele investiții urmând a fi realizate cu fonduri repartizate de Consiliul Județean Vrancea. Tot anul acesta, va fi reabilitat dispensarul uman Vîrteșcoiu și va fi realizat proiect tehnic la proiectul „Construire șanțuri betonate pe străzile: M. Eminescu, Matului, Troiței, Olanelor și M. Ghe. Pastia. Administrația locală va demara și proiectul de realizare a Planului Urbanistic General al comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?