Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Doi vrânceni prinși de jandarmi la braconaj, pe Siret


    În data de 01 februarie a.c., în jurul orelor 16.30, o patrulă de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vrancea a observat pe râul Siret, în dreptul cartierului Burcioaia, din municipiul Adjud, o persoană care avea asupra sa o plasă de tip monofilament.
          În urma verificărilor desfășurate de către jandarmi s-a stabilit că persoana în cauză se numește N.S., în vârstă de 44 ani, care deținea o plasă de tip monofilament cu intenția de a pescui în râul Siret. După aproximativ 20 de minute, tot pe râul Siret, dar în dreptul cartierului Åžișcani din municipiul Adjud, a mai fost identificat și numitul S.V.B. de 28 ani, care pescuia pe albia râului folosind, de asemenea, tot o plasă de tip monofilament.
         De la numitul N.S. jandarmii au ridicat o  plasă de tip monofilament, avand lungimea de 20 metri și lățimea de 1,90 metri, iar de la numitul S.V.B. a fost ridicată tot o plasă de tip monofilament, având lungimea de 12 metri și lățimea de 1,2 metri. În cauză jandarmii au procedat la întocmirea actelor de sesizare ale organelor de urmărire penală, pe numele numiților N.S. și S.V.B., fiecare fiind susceptibili de săvârșirea infracțiunii de PESCUIT SAU UTILIZAREA UNELTELOR DE PLASÄ‚ DE TIP MONOFILAMENT – faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. k, din  O.U.G. 23/2008. Actele de sesizare și plasele de tip monofilament au fost predate pe bază de proces verbal Poliției Municipiului Adjud pentru continuarea verificărilor în cauză.
Tot în data de 01 februarie, în jurul orelor 17.00, jandarmii l-au depistat pe numitul M.F. de aproximativ 52 ani, care pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, a distrus cu un topor fațada decorativă a unui gard aparținând unei societăți comerciale, aflată pe strada Viilor din municipiul Focșani. În cauză jandarmii au procedat la întocmirea actelor de sesizare ale organelor de urmărire penală, numitul M.F., fiind susceptibili de săvârșirea infracțiunii de DISTRUGERE – faptă prevăzută și sancționată de art. 253 din Codul Penal. Actele de sesizare au fost predate pe bază de proces verbal Poliției Municipiului Focșani pentru continuarea verificărilor în cauză.

Maior Petrea George, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?