Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Bărbatul care a incendiat o casă, în care dormeau trei copii și un adult, are interzis în baruri și a fost obligat la examen psihologic


Un bărbat de 37 de ani, din Vârteșcoiu, care a fost arestat la începutul lunii ianuarie într-un dosar în care a fost cercetat pentru distrugere și tentativă la omor calificat, a scăpat de arestul preventiv. Magistrații Tribunalului Vrancea au decis să-i înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.
„(…) înlocuiește măsura arestului preventiv luată față de inculpatul – M(…) VASILE DRAGOÅž, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de distrugere (…) tentativă la omor calificat (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. Obligă inculpatul ca pe durata controlului judiciar să respecte obligațiile (…): – să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa – Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea – Serviciul Supravegheri Judiciare – Postul de Poliție al comunei Vîrteșcoiu, județul Vrancea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; – să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată; – să nu se deplaseze în locuri unde sunt consumate băuturi alcoolice, respectiv: baruri, pub-uri, restaurante; – să se supună unui examen psihologic privind întocmirea unui referat de psihodiagnostic având următoarele obiective: o scurtă descriere a profilului de personalitate și a stării clinice a inculpatului. Referatul urmează a fi efectuat de către un psiholog clinician principal care să menționeze testele folosite. Stabilește organ de supraveghere Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea – Biroul Supravegheri judiciare – Postul de Poliție al comunei Vîrteșcoiu. Atrage atenția inculpatului M(…) Dragoș Vasile că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Cameră de Consiliu, azi, 31.01.2018”, este decizia instanței.
    Potrivit anchetatorilor, Vasile Dragoș M. a comis faptele în luna iulie a anului trecut. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, după care competența a fost declinată către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. În noaptea de 22/23 iulie anul trecut, bărbatul și soția sa au mers la o nuntă, unde inculpatul a consumat băuturi alcoolice. Cei doi soți s-au întors acasă spre dimineață, iar în data de 23 iulie, în jurul orei 10.00, supărat fiind și, probabil, și cu mintea încă tulbure de alcool, s-a dezbrăcat, și-a stropit maioul cu benzină, apoi s-a urcat pe o scară. Când a ajuns în vârful scării, bărbatul a dat foc maioului, apoi l-a aruncat în podul imobilului, declanșând un incendiu de amploare. În timp ce casa ardea, în locuință se aflau trei copii și un adult, care dormeau, iar alți doi copii se jucau în curtea imobilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?