Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Judo – Opt focșăneni în loturile României!


    Comitetul Director al Federației Române de Judo a aprobat în ședința din 20 ianuarie componența loturilor naționale ale României pentru acest an. Prestigioasa școală de judo de la Focșani este consistent reprezentată. Șapte sportivi și un antrenor care în acest moment sunt ai Focșaniului fac parte din patru loturi.
În Lotul Național de Cadete, din 16 sportive, patru sunt fete de la CS Unirea, pregătite de profesorii Adrian Moldoveanu și Mugurel Popa – Larisa Constantin, Denisa Marin, Ionela Macovei, Georgia Hagianu. Toate cele patru sportive au acumulat în competiții interne și internaționale experiență, valoare sportivă și multe medalii de aur, argint sau bronz. Din lotul de cadeți face parte Ricardo Stoica, de la LPS-CSS Focșani și el multiplu medaliat național, iar cei zece sportivi ai lotului de tineret și juniori, doi – Bogdan Drâmbă și Răzvan Burdușel, sunt de la LPS-CSM 2007 Focșani. Bogdan și Răzvan sunt, de asemenea, remarcabili performeri ai judoului românesc.     
    Într-o poziție specială în configurația loturilor naționale se află Iulian Surlă – component și antrenor al lotului de kata. Sensei Iulian Surlă are o contribuție excepțională la pregătirea multor performeri de vârf ai judoului focșănean iar sportivul Iulian Surlă este multiplu campion European și medaliat mondial la kata împreună cu Aurelian Fleisz.
    Dintre componenții loturilor României, așa cum sunt acestea aprobate de Comitetul Director al FR Judo lipsește cel mai bun judoka al Vrancei, de șase ori campion național în 2017, medaliat cu argint la etapa de Cupă Europeană de la Lignano, din Italia în 2017, participant la Campionatul Mondial și Campionatul European, al doilea sportiv în clasamentul anului 2017 în Vrancea, Laris Borș. Neplăcut surprins de această omisiune, l-am întrebat pe antrenorul lui Laris, sensei Stănică Grosu, ce se întâmplă. Reputatul profesor și antrenor mi-a spus elevul său face parte dintr-un grup special de sportivi care se pregătesc pentru marile competiții și că Laris Borș va fi un mare campion, așa cum este convins că vor fi și ceilalți judoka focșăneni incluși în loturile naționale și cei cred că se vor afla în această onorantă postură.
     Mai este de observat că în componența colectivelor tehnice ale loturilor se afă doi supercampioni: Adrian Croitoru, care a început judoul la Focșani și Simona Richter, care a fost legitimată și a crescut în valoare la Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?