Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Sărbătoarea Unirii Principatelor la Biblioteca Judeţeană


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” din Aiud, județul Alba, vor sărbători, astăzi, împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor, în cadrul unui proiect cultural-educațional care își propune să unească, în suflet și în conștiință, cele două comunități aflate dincolo și dincoace de Carpați. „Cetatea Aiudului este una dintre cele mai vechi cetăți urbane din Transilvania (sec. XIII-XVI), iar despre Orașul de pe Milcov se face vorbire încă din anul 1482, când Åžtefan cel Mare, fixând hotarul între Moldova și Muntenia, a dat naștere unei stațiuni de graniță de o parte și de alta a acestui hotar, care, în timp, avea să devină orașul Focșani. Elevii aiudeni au realizat 159 de felicitări pentru elevii din Focșani și pentru alți utilizatori ai serviciilor Bibliotecii noastre, propunându-și, cu acest prilej, realizarea unor legături de suflet între cele două comunități românești, în Anul Centenarului Marii Uniri”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Astăzi, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea sărbătorește Unirea Principatelor printr-o serie de activități culturale. Astfel, începând cu ora 9.00, la Centrul de Formare al Bibliotecii, din Strada Maior Sava nr. 4, vor fi prezenți elevii clasei a IV-a de la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani, coordonați de învățătoarea Nicoleta Cojocea, care se vor întâlni, pe Skype, cu elevi, bibliotecari și oficialități din Aiud, împărtășind mesaje unioniste și dedicând un program artistic evenimentului de la 24 ianuarie. „Alături de noi va fi prezent domnul Cristi Valentin Misăilă, primarul Municipiului Focșai, care va fi întâmpinat cu un mesaj de Unire de către Teodora Fîntînaru, managerul Bibliotecii Județene”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Începând cu ora 10.45, un grup de bibliotecari de la Sala de Lectură și Internet a Bibliotecii Județene, alături de elevi ai clasei I coordonați de învățătoarea Carmen Tomescu, vor fi prezenți la Căminul pentru persoane vârstnice din Focșani, unde se va desfășura un moment artistic dedicat Unirii. Aici, copiii vor oferi felicitările primite de la Aiud, vârstnicilor de la Cămin, vor recita poezii închinate Unirii, transmițând un mesaj de unitate și solidaritate, peste timp, a neamului românesc. De asemenea, elevii vor oferi și dulciuri, puse la dispoziție de Carrefour Focșani, partenerul Bibliotecii în cadrul acestei manifestări culturale.
Acțiunile omagiale vor continua în data de 25 ianuarie 2018, cu o vizită la sediul Asociației Nevăzătorilor din Focșani, unde, începând cu ora 13.30, o echipă de bibliotecari ai Bibliotecii Județene, alături de elevi ai Åžcolii „Alexandru Vlahuță” din Focșani, coordonați de profesorul Liliana Stan și bibliotecara Adriana Bran, vor evoca Unirea de la 1859. În cadrul acestei întâlniri de suflet, elevii vor recita poezii despre Unire și vor oferi celor prezenți felicitările primite în dar de la tinerii din Aiud.
„Unirea Principatelor reprezintă unul dintre cele trei momente semnificative ale istoriei noastre, care au demonstrat, de-a lungul timpului, unitatea în conștiință și simțire a Românilor. Alături de Unirea înfăptuită de Mihai Viteazul și de Marea Unire a tuturor provinciilor românești din 1918, Unirea Moldovei și Å¢ării Românești din 1859 reprezintă un moment de demnitate națională, un ceas al solidarității de neam și de ființă românească. În an de Centenar al Marii Uniri (1918-2018), echipa Bibliotecii Județene vă invită la Sărbătoarea Unirii Principatelor”, transmite Teodora Fîntînaru, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, prin intermediul comunicatului de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?