Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șofer cu permisul suspendat din iulie 2016, găsit în trafic de polițiștii vrânceni


Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 14 ianuarie a.c., ora 4.20, polițiștii focșăneni au depistat un bărbat, de 20 ani, din orașul Odobești, în timp ce conducea un autoturism deși avea acest drept suspendat. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat dreptul de a conduce și conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 14 ianuarie a.c., ora 05.55, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat pe DN 23, pe raza comunei Vulturu, un bărbat, de 45 ani, din comuna Vulturu, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,45 mg/L alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 14 ianuarie a.c., ora 10.40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Reghiu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal din comuna Mera, fără a deține permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN2 E85, pe raza localității Obrejița, un bărbat, de 40 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism deși avea acest drept suspendat din cursul lunii iulie 2016. În cauză a fost întocmit dosar penal.
 
Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că, în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:
Contravenție: când aparatul alcooltest afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Infracțiune: când aparatul alcooltest afișează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate medicală și i se întocmește dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!
Potrivit articolului 337 din Codul Penal, refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
Fiți responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?