Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană Vrancea


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, mai multe acțiuni și manifestări culturale închinate spiritului românesc. Astfel, luni, 15 ianuarie, începând cu ora 13.00, la Sala Balada din Focșani, Ansamblul Folcloric Profesionist „Å¢ara Vrancei”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea invită toți focșănenii la spectacolul de simțire românească „Vreme trece, vreme vine…”. Își dau concursul Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, Corul Parohiei Irești Vrancea, Grupul „Codrenii” din Republica Moldova și Tudor Bilețchi, semifinalist la concursul Vocea României. Din program amintim: din lirica românească – gânduri despre neam și țară; folclorul – flacără vie a neamului românesc; expoziție de carte – mari nume ale culturii naționale; film documentar – Mihai Eminescu; dor de România – simboluri ale iubirii de neam.
Totodată, Ziua Națională a Culturii este sărbătorită și la Secția de Împrumut a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea printr-o expoziție de carte și fotografie închinată memoriei lui Mihai Eminescu.
La Secția pentru copii și adolescenți „Oana Diana Renea” a Bibliotecii Județene, împreună cu elevi ai Åžcolii Gimnaziale Suraia și ai Åžcolii nr. 3 din Focșani, bibliotecarii vor porni într-o „Călătorie prin universul eminescian”, care va cuprinde realizarea unui atelier de expresivitate poetică, un scurt moment poetic și vernisarea unei expoziții tematice închinate Poetului Național al românilor.
Joi, 18 ianuarie 2018, în parteneriat cu profesori și elevi de la Åžcoala nr. 1 din Focșani, bibliotecari de la Secția de Lectură și Internet a Bibliotecii vor evoca personalitatea și opera lui Mihai Eminescu. Cu acest prilej va fi prezentată elevilor o colecție de carte, ce are rolul de a-i apropia de slova eminesciană.
Pe parcursul Zilei Culturii Naționale, la Sala de lectură și Internet vor rula filmele „Simfonii eminesciene” și „Eminescu, bibliotecar”, realizate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?