Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Profesorii pot propune subiecte pentru olimpiadele școlare județene


Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) organizează selecția propunerilor de subiecte pentru olimpiadele școlare – faza județeană din anul școlar 2017-2018. Profesorii care elaborează propuneri de subiecte pe discipline (însoțite de baremele de evaluare și de notare) le vor transmite inspectorului de specialitate de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea (IȘJ). Acesta arhivează propunerile de subiecte primite și le predă informaticianului IȘJ în vederea transmiterii către CNEE în baza unei proceduri specifice.
Profesorii care doresc să facă propuneri de subiecte o mai pot face până pe 17 ianuarie 2018. Profesorii care vor elabora propuneri de subiecte trebuie să țină cont în elaborarea acestora de anumite aspecte, precum: subiectele trebuie să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților; să respecte specificul disciplinei și particularitățile de vârstă ale participanților; să se încadreze în structura probei scrise (conform regulamentelor specifice pe discipline).
Profesorii propunători de subiecte pentru etapa județeană a olimpiadelor din anul școlar 2017-2018 vor depune la inspectorul de specialitate din cadrul IȘJ un angajament de confidențialitate semnat în două exemplare, în care atestă corectitudinea științifică a propunerii de subiect, autenticitatea (originalitatea) acestuia. De asemenea, angajamentul conține în mod explicit precizarea că propunerea de subiect făcută nu a fost și nu va fi publicată în lucrări/ pe site-uri.
CNEE organizează selecția subiectelor la disciplinele limba și literatura română, pentru clasele V-VIII și pentru limba și literatura română la clasele IX-XII, matematică, pentru clasele V-VI și pentru clasele VII-XII, astronomie și astrofizică (gimnaziu și liceu), fizică (gimnaziu și liceu), chimie (clasa a VIII-a și liceu), biologie (clasa VII-a și liceu), geografie (clasa a VIII-a și liceu), informatică (gimnaziu și liceu), tehnologia informației, istorie (clasa a VIII-a și liceu), științe socio-umane (clasele a VII-a, a VIII-a și liceu), pedagogie-psihologie la liceele pedagogice, religie-cultul ortodox (clasele VII-XII), olimpiada de științe pentru juniori (gimnaziu), olimpiada națională  interdisciplinară „Științele Pământului” (liceu), limba franceză (clasele VII-XII) și limba engleză (liceu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?