Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: De Anul Nou, polițiștii vrânceni ies din birouri și stau cu ochii pe șoferi!


    Polițiștii din cadrul structurilor Serviciului Rutier și Ordine Publică, ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea vor asigura în zilele următoare o atentă monitorizare a traficului, pe unele dintre cele mai importante segmente de drum de pe raza județului. Efective sporite de echipaje se vor afla în trafic, în puncte cu risc crescut de accidente, atât pentru fluidizarea traficului, a prevenirii evenimentelor rutiere, cât și pentru depistarea conducătorilor auto, aflați sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii urmăresc astfel ca toată lumea să poată ajunge nevătămată la destinația de vacanță sau înapoi acasă.
     Șeful Serviciului Rutier Vrancea, comisar-șef Cătălin Stegărescu, a anunțat că în perioada imediat următoare polițiștii vor fi prezenți la datorie în număr mai mare decât de obicei, pentru ca traficul să se poată desfășura în condiții cât mai sigure. El a precizat că „au fost scoși oamenii din birouri și se va încerca asigurarea unui trafic rutier fluid și sigur”. Acesta recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație, să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice și să țină cont de condițiile de drum. „Așa cum ne-am obișnuit din experiența anilor anteriori, în perioada următoare, a sărbătorilor de iarnă, valorile de trafic cresc, atât la nivel național, cât și la nivel județean, mai ales din cauza faptului că avem sectorul de drum DN2-E85, care asigură tranzitul dinspre Muntenia înspre Moldova”, a spus comisar-șef Cătălin Stegărescu.
     Conducătorii auto sunt rugați să sesizeze, prin apelarea numărului unic de urgență 112, modificările condițiilor de drum pe care le constată, astfel încât oamenii legii să poată anunța administratorul tronsonului respectiv de drum, iar acesta să intervină cu materialele ce se impun. „Recomandăm participanților la trafic, în special conducătorilor auto, să respecte regulile de circulație, având în vedere aglomerările din trafic din zona centrului municipiului Focșani, mai ales că avem și centre comerciale cu un aflux foarte mare de participanți la trafic! Recomandăm participanților la trafic să fie foarte atenți la condițiile de drum, pentru că, după cum ați observat, în această perioadă avem ceață, risc de polei și chiar rugăm conducătorii auto ca în momentul în care sesizează modificări ale condițiilor de drum, polei și ceață, să anunțe prin 112 unitatea noastră de poliție, în așa fel încât să putem să intervenim în mod operativ prin prezența noastră și să sesizăm administratorul drumului să intervină cu material antiderapant sau ce se impune în funcție de situația respectivă! Rugăm participanții la trafic să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, având în vedere că se sărbătorește trecerea în noul an cu acea cupă de șampanie! În condițiile în care au consumat băuturi alcoolice, recomandăm să se odihnească și să se pună în mișcare doar în condițiile în care le permite starea psiho-fizică! De asemenea, rugămintea noastră se adresează și participanților la trafic tineri. Recomandăm conducătorilor auto, care sunt începători, să fie atenți în trafic și să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice. Cunoaștem cazul nefericit din data de 25 decembrie, când un conducător auto tânăr, care plecase dintr-un club situat undeva în zona DN2-E85, localitatea Pufești, a provocat un accident mortal, în condiții de carosabil umed”, a declarat comisar-șef Cătălin Stegărescu, șef Serviciul Rutier Vrancea.

    Pentru perioada următoare, având în vedere valorile de trafic crescute, șeful Serviciului Rutier Vrancea a precizat că efectivele de echipaje rutiere care vor acționa în trafic au fost mărite de la 3 echipaje, câte acționau în mod obișnuit, la 5-6 echipaje. Traficul va fi atent monitorizat atât în zilele de dinaintea trecerii dintre ani, cât și în zilele imediat următoare. Potrivit șefului Serviciului Rutier Vrancea, începând de vineri după amiază, în zilele de sâmbătă, duminică și marți, efective sporite ale poliției se vor afla în trafic.  „Astăzi (n.r. vineri) avem cinci echipaje de poliție, din cadrul Serviciului Rutier care vor acționa pe DN2-E85, având în vedere că acest sector de drum presupune o atenție foarte mare ca urmare a numărului mare de persoane care pleacă dinspre Muntenia în Moldova. De asemenea, vom avea echipaje pe DN2 D, întrucât acolo avem destinații turistice și din datele noastre vor crește valorile de trafic. De asemenea, avem acoperit și DN23. Echipajele noastre vor fi prezente și vor monitoriza traficul și când oamenii se vor retrage acasă după sărbători, respectiv în ziua de marți, când vom acționa pe segmentele de drum mai sus amintite. Sâmbătă și duminică vom avea echipaje atât pe DN2-E85, cât și pe DN2 D și DN 23.  La noi media este de trei echipaje prin care asigurăm drumurile naționale, iar acum o să acționăm cu 5-6 echipaje, avem și echipaje de la Ordine Publică, care vor acționa tot pe această linie”, a precizat comisar-șef Cătălin Stegărescu.
    Oamenii legii avertizează conducătorii auto să circule cu prudență și să respecte limita de viteză. „Activitățile noastre se vor concentra foarte mult pe prevenire, în special pe fluidizarea traficului în zonele aglomerate, asta va fi prioritatea noastră și apoi pe combaterea consumului de alcool și a regimului de viteză. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condițiile de drum și să respecte limita de viteză având în vedere riscul la care se expun și consecințele acestuia. Cu această ocazie transmitem tuturor participanților la trafic și dumneavoastră un călduros La Mulți Ani din partea Serviciului Rutier Vrancea și a conducerii IPJ Vrancea și fără evenimente rutiere!”, a transmis comisar-șef Cătălin Stegărescu, șeful Serviciului Rutier Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?