Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Anul șahistic vrâncean s-a încheiat cu concursurile de la Focșani și Pufești!


A căzut cortina și peste activitatea șahistă din anul 2017. Ultimele cinci concursuri șahiste ale acestui an s-au desfășurat în perioada 18 – 22 decembrie 2017 la Sala Sporturilor din Focșani și la Åžcoala Gimnazială Pufești.
Primul concurs a fost rezervat șahiștilor nelegitimați dintr-una dintre grupele de pregătire care nu participaseră la concursurile din săptămâna anterioară. Pe primele locuri s-au clasat: Denis-Ionuț Pilă (cu șapte victorii din șapte posibile), Bianca-Maria Beșleagă (cu șase victorii din șapte posibile), Diana-Maria Gheorghiaș și Radu-Petru Călugăreanu. S-au mai remarcat Petru-Andrei Grigore, Adelin-Åžtefan Dăscălescu, Vasile-Mihai Åžtefănescu și Albert-Florin Gafton.
La următoarele două concursuri au participat numai copii sub 6 ani sau care au împlinit 6 ani în 2017. La turneul fetelor U6 pe primul loc s-a clasat detașat Ana-Maria Apostu urmată de Maria Dragomir și Irina Constantinescu.
La băieți, câștigătorul s-a decis în ultima rundă când Patric-Andrei Făcîlă a câștigat partida cu Filip-Andrei Toia cu care până atunci era la egalitate. Pe locurile al III-lea și al IV-lea, s-au clasat la egalitate Alexandru Luca și Alexandru Andrei, revelația turneului. S-au mai remarcat de la ambele concursuri U6: Alexandru-Åžtefan Tudor, Elena Dragomir, Maria Georgescu-Apostu și îndeosebi Tudor Avram care înaintea ultimei partide pierdută surprinzător la mezinul concursului, Alexandru Andrei, se situa pe locul al III-lea, după ce reușise să-l învingă pe Alexandru Luca, principalul favorit la locul al III-lea.
Ultimele două concursuri șahiste ale anului s-au desfășurat la Åžcoala Gimnazială Pufești în ziua de 22 decembrie 2017, la Cupa Sărbătorilor de Iarnă, în cadrul unei activități mai ample, la care au participat șahiști și tenismeni din comuna gazdă și cele apropiate. Ca în fiecare an organizarea a fost ireproșabilă drept pentru care merită felicitări domnul director Nicolae Damian și ceilalți profesori organizatori, de la Åžcoala Gimnazială Pufești, dar și de la școlile partenere.
Concursul de șah din acest an a fost organizat pe două turnee – pentru ciclul gimnazial, respectiv, primar. La ciclul gimnazial pe primele patru locuri la fete sau clasat: Alexandra Butnaru, Ramona Tache, Ana-Maria Barbu și Teodora Manea. La băieți pe primele locuri s-au clasat în ordine: Ademaro-Cosmin Oprea, Eduard Chiriac, Dumitru-Gabriel Robu, Gheorghe-Marius Radu și Mitruț Dumitru. De la ciclul primar, pe primele trei locuri la fete s-au clasat Elena Butnaru, Narcisa Popa și Alexia-Ioana Stoica. La băieții din ciclul primar pe primele trei locuri s-au clasat: Åžtefan Guțu, Mario Stoica și Mihai Păduraru.
În cele două turnee de la Pufești s-au mai remarcat: Mihăiță Dinu, Luca Ferenț, Cătălin Chelaru, Mario Bordei, Marian Ardeleanu, Lucian Duță, Alex Hurmuz, Diana-Maria Mirodone, Sebastian Dinu, Raul Sandu, Alexandru Ursu, Simione Bălăscău, Mirela Sofica, Cristinel Robu, Andrei Chițac, Cosmin Lazăr, Adi-Vasile Girmalău, Ciprian Lăutaru și Gabriel Novac.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?