Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Handbalul juvenil, pe un drum cu promisiuni!


În Vrancea, handbalul la nivelul juvenil este dispus la Adjud, pentru juniorii I, și la Focșani, pentru juniorii și junioarele III și juniorii II. În peisajul obișnuit, cu echipele CSS Adjud și LPS Focșani – pentru juniorii II, din toamna lui 2017, CSS Focșani, s-a interpus o formație nouă, venită pe un fond fără tradiție, începută ca activitate de la zero! Este echipa CSM Focșani 2007, lansată ca proiect de profesorul Viorel Ciubotaru, pe atunci, doar antrenorul formației de Ligă Națională a clubului Focșaniului. Era în urmă cu trei ani, când a fost începută o atentă și – se va dovedi – prolifică muncă de selecție și de construire a unei echipe, condusă de Marius Partene și Iulian Neață, acum antrenorii formației, și Cosmin Cîrlan. Între timp, la echipă a venit ca antrenor cu portarii Dan Constantin Rusu, fostul excelent apărător, ani mulți al porții handbaliștilor seniori ai CSM Focșani 2007.
Din primul an în care a intrat în competițiile oficiale, 2016-2017, la juniori IV, echipa CSM Focșani 2007 a arătat că merită să fie acolo: a încheiat pe locul al doilea turneul de calificare și a urcat în primul turneu semifinal. Nu a mers mai departe, dar a acumulat experiența meciurilor pe puncte, jucătorii s-au rodat în dueluri sportive adevărate. În campionatul 2017-2018, la o categorie de vârstă superioară, juniori III, echipa satelit a formației de Ligă națională a CSM Focșani 2007 arătat un progres remarcabil ca joc și rezultate și aspiră cu șanse limpezi la promovarea în primul turneu semifinal.
Ceea ce face gruparea juniorilor – antrenori și jucători, supervizată de antrenorul principal al seniorilor, profesorul Viorel Ciubotaru, arată că proiectul început cu ceva timp în urmă produce și că dintre jucătorii actuali unii pot deveni viitori componenți ai echipei de seniori a Focșaniului!  Cine sunt aceștia: Vișan, Murariu, Ivan, Ciubotaru, Gogonea, Feraru, Golea, Bari, Petru Andronic, Alexe, Radu Andronic, Popoiu, Prundiș, Ciocoiu, Èšane, Gheorghiță și alții, care pot completa lotul pe parcurs! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?