Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Buzău: Nou-născuţi înregistraţi în 2017 cu nume de fotbaliști celebri și de sfinţi


    Messi, Neymar, dar și Nectarie, Åžtefan, Andrei sau Nicolas sunt câteva prenume pe care, în județul Buzău, părinții le-au pus nou-născuților pe parcursul anului 2017.
În Satul Dacic din comuna Năieni, un nou-născut a primit numele regelui dac, Decebal.
”Pe lângă prenumele nașilor, fericiții părinți s-au gândit la nume celebre care să le înfrumusețeze existența, de la fotbaliști celebri, Messi, Neymar, la sfinți precum Nectarie, Åžtefan, Andrei sau Nicolae”, a declarat pentru AGERPRES șefa Compartimentului Stare Civilă din cadrul Primăriei municipiului Buzău, Monica Oprea.
Potrivit acesteia, de obicei se folosesc mai multe prenume – Neymar Antonio, Ianis Andrei, Nectarie Andrei, iar Nicolae a devenit, în cele mai multe cazuri, Nicolas. Oprea a mai spus că, pe lângă nume de „marcă” gen Ranya, Kenzo, Anais, Ayan, în topul celor mai uzitate prenume pe care le-au primit copiii la botez pe parcursul anului 2017 sunt și nume pur românești, precum Ion, Maria, Ilinca. În 2017, la Compartimentul Starea Civilă din municipiul Buzău au fost înregistrați 2.616 de copii, față de 2.680 în anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?