Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

CRUCEA ROȘIE VRANCEA a donat PRIMII 1000 DE EURO pentru COSMIN!


    Crucea Roșie Vrancea este prima institușie care a sărit în ajutorul lui Cosmin Irimia, băiețelul de 4 ani din Ciușlea, bolnav de o formă foarte rară de epilepsie, al cărui caz a fost prezentat pe larg în ediția de ieri a cotidianului nostru. Astfel, instituția de caritate vrânceană i-a dăruit acestuia primii 1000 de euro, din cei 8000 de care are nevoie acest copilaș, pentru operația pe creier la care este programat la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor. 
„Când citești poveștile triste ale semenilor nostri, în care se ascund ani de suferiță, spitalizari, resurse materiale care se împuținează pe măsură ce boala avansează, te întristezi, dar când acest semen este un copil de patru ani rămâi stană de piatră! Vorbele se opresc în gât, ochii se împăienjenesc de lacrimi, iar zâmbetul se transformă într-un rictus de neputință, de revoltă, pentru că el, acest copil, Cosmin, nu poate să vorbească, nu poate să se joace, nu poate să își exprime sentimentele! Și aceasta din cauza unei boli la auzul căreia deja speranța se estompează. Filiala de Cruce Roșie Vrancea va depune primii bani în contul familiei, cu ajutorul dumneavoastră, 1000 de euro din cei 8000 necesari intervenției chirurgicale pe creier care dă speranța unui parcurs normal al vieții lui, dar și al surioarei gemene, care este nevoită să asiste zilnic la 15 crize de epilepsie ale frățiorului, pe care nu le înțelege, și al mamei, care trebuie să îl supravegheze minut cu minut, deoarece în cădere s-ar putea accidenta și la boala deja existentă s-ar adăuga alte traume. Haideți să facem din Cosmin un învingător, si la anul să ne colinde!”, este mesajul Rodicăi Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
Totodată, voluntarii de Cruce Roșie au mărturisit că au citit cu emoție reportajul despre situația lui Cosmin Irimia și a familiei lui și au decis imediat să îl ajute. „Am citit povestea lui Cosmin Irimia în «Monitorul de Vrancea», scris de Laura Breană, povestea acestui băiețel bolnav de epilepsie, o formă foarte rară. Doamna director Rodica Davidean ni l-a citit tuturor celor care eram în sediul filialei, și în sală s-a lăsat liniștea unei nopți înghețate de iarna iar din ochii plecați sclipeau bobițe de rouă! Acesta a fost momentul când sufletul tuturor a vibrat la unison și în aerul rece s-a auzit…: «cred că vom reuși să îl ajutăm, animați și încărcați de spiritul Craciunului! Și nu uita române să fi bun!»”, au transmis și voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Emoționați de gestul Crucii Roșii Vrancea, părinții lui Cosmin nu își găseau, ieri, cuvinte să mulțumească! Nu credeau că în doar o zi, ziua în care povestea copilașului lor a devenit publică, va exista cineva atât de generos care să le sară în ajutor! „Mulțumim mult de tot Crucii Roșii Vrancea. Mulțumim din suflet pentru acest ajutor și pentru speranța pe care ne-au dat-o prin acest gest, că băiețelul nostru se va face bine”, a spus tatăl lui Cosmin.

Primarul din Garoafa și un om de afaceri au donat încă 2500 de lei

    În ajutorul lui Cosmin a sărit și primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru, care i-a dăruit băiețelului, din partea lui personal, 1500 de lei. De asemenea, el a spus că va face lobby, astfel încât cât mai mulți oameni să doneze și astfel, la finele lunii ianuarie, Cosmin să aibă în cont cei 8000 de euro necesari pentru plata intervenției chirurgicale. Primul care a răspuns apelului său a fost Florin Miron, administratorul societății Agromir Ceres din Garoafa, care a donat, la rândul lui, 1000 de lei.
    Operația pe creier pentru care lui Cosmin îi trebuie cei 8000 de euro va fi efectuată cu succes garantat de neurochirurgul Sergiu Stoica, la Spitalul Monza din capitală. Intervenția chirurgicală nu-i va reda copilașului sănătatea complet, dar cel puțin îl va scăpa de chinul celor 15 crize de epilepsie, și chiar mai multe, pe care sărăcuțul le face zilnic. Mai mult, îl va scuti să mai ia în fiecare zi lăsată de la Dumnezeu, pumnul de pastile pe care este nevoit să le înghită…
Părinții lui Cosmin, tatăl angajat în cadrul armatei și mama asistentul personal al băiețelului, au făcut eforturi supraomenești ca fiul lor să se dezvolte normal fizic, iar acum, când au aflat că micuțul își poate recăpăta normalitatea în urma unei intervenții chirurgicale, ar da orice ca să poată strânge banii necesari. „A fost recomandată hemisferotomia, am ajuns la neurochirurgul Sergiu Stoica de la Brain Institut (Spitalul Monza) care l-a consultat și a spus că băiețelul nostru are 100% șanse să scape de crize în urma intervenției, și să se dezvolte normal”, a spus Daniela Irimia, mama lui Cosmin.    
Cine dorește să ajute la însănătoșirea acestui copilaș, o poate face donând în continuare orice sumă de bani în conturile deschise pe numele Irimia Daniela, la Banca Românească, Sucursala Focșani, astfel: RO11BRMA0999100052792731 (RON); RO11BRMA0999100081194428 (EUOR); BROM Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?