Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

A murit procurorul Alexandru Balaș, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea


    Alexandru Balaș, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, s-a stins din viață marți seara. El avea 78 de ani și suferea de mai multe afecțiuni, după cum ne-au spus apropiați ai familiei.
    Conform informațiilor primite de la foști colegi de-ai procurorului, Alexandru  Balaș a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Al. I. Cuza Iași și și-a început cariera de magistrat la o unitate de parchet din Cîmpulung Moldovenesc. A fost apoi prim-procuror adjunct la Bacău, iar din decembrie 1979 și până la începutul lunii iulie 1990 a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. A mai lucrat apoi o vreme la Focșani ca simplu procuror, iar în iulie 2000 a plecat la DNA Galați, PNA pe atunci, unitate din care a și ieșit la pensie în data de 1 octombrie 2004.
    Ion Lefter, și el fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, al cărui șef, dar și subaltern a fost procurorul Balaș, a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. „A fost un șef bun și muncitor, un bărbat cum sunt toți bărbații din Moldova. O persoană inteligentă, de care eu îmi aduc aminte cu mare bucurie și sunt fericit că l-am avut șef, dar și subaltern atâția ani. A avut o familie integrată și a crescut doi copii minunați. Pe Laura, un medic specialist foarte apreciat, și pe Codruț, un avocat de succes. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat procurorul Lefter. Alexandru Balaș era tatăl medicului Laura Necula și al avocatului Codruț Balaș. 
    Sicriul cu trupul neînsuflețit al procurorului Balaș a fost depus ieri la Biserica Donie din Focșani, urmând ca înmormântarea să aibă loc vineri, în Cimitirul Sudic. Slujba de înmormântare va începe la ora 13.00.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezei să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?