Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VIDEO: Elevi olimpici și profesorii lor, premiați de Consiliul Județean Vrancea la inițiativa președintelui Marian Oprișan


71 de elevi olimpici naționali și internaționali, la diverse materii, au fost premiați, ieri, de Consiliul Județean Vrancea. Premierea elevilor olimpici a avut loc în cadrul unei ceremonii festive, la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia din Focșani. În afară de elevi, au fost premiați și cei 23 de profesori care i-au pregătit. Astfel, elevi și profesori de la Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Al. I. Cuza, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu, LPS Focșani, CSS Gimnastică și Școala Gimnazială Ștefan cel Mare au fost recompensați cu aprecieri din partea tuturor celor prezenți, dar și cu diplome și premii în bani. Elevii au fost premiați cu câte 800 de lei, iar mentorii lor cu câte 1000 de lei.

Și cum evenimentul a fost unul de gală, elevii olimpici de la Liceul de Artă au deschis spectacolul cu arii consacrate la pian. De asemenea, au fost interpretate melodii la chitară, dar nu a fost uitată nici perioada actuală, așa că sala teatrului a răsunat de colinde cântate în cor sau individual.
La festivitatea de premiere au participat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, cei doi șefi ai ISJ, profesorii Dorin Cristea și adjunctul acestuia Aurel Șelaru, directorii liceelor și școlilor cu elevi premiați și nu numai. Printre elevii recompensați s-au numărat și gemenii Alexandru și Adrian Ariton, de la Colegiul Național Unirea. Cei doi frați sunt pregătiți de profesorul Marius Mohonea. Pe scena teatrului au urcat și Marian Cosmin Lupu, Damian Mărășescu și Cezar Ștefănel Holban, alături de profesorul Săndel Agache, care au ocupat locul I la Olimpiada națională de robotică și locul 20 mondial la World Robot Olympiad.

Premierea olimpicilor a avut loc la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, care le-a și transmis un mesaj de felicitare  premianților. „Elevii de nota 10, care au urcat pe podiumul olimpiadelor naționale și internaționale, profesorii care i-au îndrumat și pregătit, precum și părinții acestor copii deosebiți, merită întreaga noastră prețuire și recunoștință. În cadrul galei noastre de premiere, ajunsă la cea de-a VII-a ediție, dorim să vă recompensăm pentru rezultatele meritorii pe care le-ați obținut în acest an, pentru munca susținută, numeroasele ore de studiu, pentru dedicare, pasiune, inteligență și implicare. Nu pot exprima îndeajuns prețuirea pe care v-o port pentru contribuția valoroasă pe care ați adus-o comunității noastre și pentru promovarea imaginii județului Vrancea în țară și peste hotare, prin clasarea pe primele locuri la competițiile și concursurile școlare. Suntem mândri de voi, tinerii deștepți și muncitori de azi, cu performanțe școlare deosebite, pentru că reprezentați o comoară, un potențial uman imens pentru România. Voi aveți puterea de a construi un viitor mai bun și mai frumos pentru țara noastră. Domnilor profesori, vă mulțumim pentru că ne educați copiii și pentru că îi ajutați să își descopere potențialul, să îl valorifice frumos și să își  depășească limitele. Doresc să vă felicit din tot sufletul pentru rezultatele obținute și să vă urez mult succes în viață!„, a transmis Marian Oprișan, prin vocea vicepreședintelui Consiliului Județean, Dănuț Cristian.
De asemenea, au primit felicitări și diplome de participare liceele care au participat la acțiunea de plantare a stejarilor „RoMândria”, în memoria eroilor din Primul Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?