Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Fotbalul focșănean, revenire cu câștiguri în Liga a III-a!


Echipa de fotbal seniori a CSM Focșani 2007 a intrat în vacanță în urmă cu o săptămână și va reveni la antrenamente, funcție și de vreme, în ultima decadă a lunii ianuarie 2018. Ulterior terminării turului de campionat pentru focșăneni – la 25 noiembrie, antrenorii Vasile Burgă și Adrian Toma au lucrat cu jucătorii pe stadionul Milcovul.

Campioana Vrancei și promovarea în Liga a III-a!

Pentru echipa Focșaniului 2017 a fost un an al structurării lotului, al consolidării unei formule de joc în care să fie câteva puncte de rezistență pe posturi, al însușirii și intepretării unei partituri cu fotbal plăcut și eficient. Toate aceste fiind înțelese de banca tehnică și de jucători drept mijloacele prin care să fie atinse obiectivele de performanță stabilite la reînființarea echipei, în vara lui 2016. CSM Focșani a reușit, pratic, tot ce și-a propus ca echipă: a câștigat neînvinsă campionatul județean ca și barajul de promovare în Liga a III-a. A câștigat etapa județeană a Cupei României și a trecut trei tururi ale etapei naționale, cum nu s-a mai întâmplat de ani mulți cu o formație a Focșaniului, indiferent cu s-a numit aceasta! Iar la finalul turului campionatului se afla pe locul 10 al clasamentului. Putea fi mai bine? Așa cum arăta startul lor în campionat, focșănenii puteau fi luați în calcul pentru primele locuri la final de tur, mai cu seamă că reușiseră jocuri foarte bune și rezultate de egalitate cu primele două candidate la promovare – Aerostar Bacău și Oțelul Galați și cu o fostă pretendentă la urcarea în Liga a II-a – AFC Hărman. Au urmat înfrângeri cu echipe mai slab cotate și impresia de pe care focșănenii au lăsat-o la început de campionat s-a cam voalat!

Lidera echipelor care au terminat la egalitate!

Însă nu din cauza meciurilor pierdute – o rată bună, la nivelul locului al cincilea – CSM Focșani 2007 a coborât până pe locul al zecelea, ci a partidelor încheiate la egalitate. Focșănenii au cele mai multe meciuri nule din toată prima serie a Ligii a III-a, șase. Cu cele 12 puncte pe care, cel puțin în mod teoretic le-ar fi obținut în plus, echipa s-ar fi aflat pe locul al doilea după 15 runde! Rezultatele de egalitate sunt obținute, în genere de echipe care se joacă apărându-se cu preponderență. Paradoxal, însă formația focșăneană este croită pe atac! Inclusiv când a pierdut pe Milcovul întâlnirea cu KSE Tîrgu Secuiesc a condus cu 2-0 și 3-1 și a atacat în continuare, nu s-a cantonat în apărare! În situația în care fotbaliștii focșăneni vor crește rata de finalizare a ocaziilor de gol de la aproximativ 1la 5 cât a fost în tur la măcar 1 la 3, atunci și rezultatele vor fi mai bune, ca și poziția în clasament!

Adevăratele câștiguri ale reînființării echipei!

Marele cîștig pe care l-a adus reînființarea echipei de fotbal seniori a Focșaniului și promovarea în Liga a III-a a fost promovarea a șapte juniori în lotul antrenat de Vasile Burgă și Adrian Toma. Dar mai cu seamă crearea posibilității care jucătorii crescuți în cluburile de copii și juniori din Focșani și județ să-și împlinească talentul potențat prin ani de muncă la ei acasă! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?