Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Tir – Adrian Alaci, la 75 de ani, este în continuare ”fabrica de descoperit talente”!


    Adrian Alaci a avut ca semn de destin tirul, pe care l-a slujit începând din 1973, de când a absolvit Școala Națională de antrenori. Au trecut de atunci 45 de ani dăruiți tirului căruia i-a dăruit și mulți mari performeri, cei mai cunoscuți fiind campionul olimpic Alin Moldoveanu, Daniela Toader, Olimpiu Marin. Într-un interviu pe care Monitorul de Vrancea l-a publicat în 18 aprilie 2016, Adrian Alaci îmi spunea că la un moment dat a avut „cele mai bune trăgătoare din România, ocupantele primelor locuri din țară, așa cum a fost Daniela Toader, o trăgătoare dosebită, care a deținut recorduri naționale, a câștigat titluri naționale și medalii la concursuri internaționale. Apoi, Olimpiu Marin, de mai multe ori campion și recordmen național, medaliat și el la concursuri  internaționale, campionate balcanice și participant la Olimpiada de la Barcelona din 1992”. Fosta sa elevă, Daniela Toader, spunea că Adrian Alaci „este o fabrică de descoperit talente care nu se oprește niciodată!” Avea dreptate atunci când a spus-o, în 2012, ar avea dreptate și acum, când Adrian Alaci, antrenor emerit, titlu primit grație rezultatelor muncii sale, continuă să construiască performeri la Poligonul de tir din Focșani. Pentru sportul vrâncean, pentru tirul românesc a cărui personalitate de referință este!
    Viața sa dedicată marii performanțe în sport i-a adus aprecierea comunității focșănene care i-a acordat în decembrie 2016 titlul de cetățean de onoare al Municipiului Focșani.
    Ieri, 4 aprilie, antrenorul emerit și cetățeanul de onoare al Focșaniului, Adrian Alaci a împlinit 75 de ani. Continuă să fie „fabrica de descoperit talente” de construit performeri, acum fiind în lucru juniori care se pregătesc să meargă pe urmele celebrilor lor înaintași în ale tirului plecați de la Focșani și ajunși pe culmile gloriei sportive, așa  cum a fost cel ce avea să devină campionul olimpic Alin Moldoveanu.
    Monitorul de Vrancea îi urează antrenorului emerit Adrian Alaci „La mulți ani mulți cu sănătate”, aceeași tinerețe în spirit și putere de muncă, și să se bucure de împlinirile pe care le așteaptă în anii ce vin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?