Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cazurile de depresie sezonieră se înmulţesc în perioada de iarnă


Numărul cazurilor de depresie sezonieră este în creștere în perioada de iarnă și a sărbătorilor de sfârșit de an, ca urmare a diminuării luminii solare și încheierii anului, avertizează asociația Voz Pro Salud Mental-Ciudad de México, citată joi de EFE. Această tulburare nu se regăsește doar la pacienții cu probleme psihice, ci poată afecta orice persoană în această perioadă a anului, a explicat organizația neguvernamentală într-un comunicat.
Unul din motivele creșterii acestor cazuri de depresie este reducerea luminii solare, care afectează producerea de substanțe ce reglementează starea de spirit și somnul. De asemenea, perioada sărbătorilor de reuniune cu familia și rudele poate fi un alt factor care să provoace această afecțiune. Există multe persoane singure care nu au cu cine petrece Crăciunul sau Anul Nou: unii își amintesc în această perioadă de cei dragi pe care i-au pierdut, în timp ce alții fac un bilanț al realizărilor sau eșecurilor din decursul anului.
Organizația mexicană care reunește reprezentanți ai familiilor sau profesioniști dedicați ameliorării calității vieții au asigurat că aceste date reprezintă „o provocare” pentru pacienții cu probleme psihice, deoarece le întrerup rutina cu care sunt obișnuiți. De aceea recomandă pacienților să facă mai multe exerciții fizice, să stea la soare și să meargă la medic înainte de aceste zile festive pentru a-și ajusta medicația.
Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Psihiatrie Ramón de la Fuente MuÅ„iz, cel puțin 4,5 milioane de persoane au fost diagnosticate cu depresie sezonieră în Mexic în 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?