Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Unele spitale din județ au făcut externări ieri, altele nu


În condițiile în care ninsoarea s-a potolit, spitalele vrâncene au început să facă externări. Ieri, managerii mai multor spitale din județ au decis să externeze pacienții care locuiau în localitatea în care este situată unitatea și doar dacă erau luați de un aparținător. La Spitalul Județean de Urgență Focșani mai erau cazate, ieri, 11 persoane care aveau nevoie de dializă. „Mai avem 11 persoane dializate. Ele vor rămâne în spital pentru că mâine (astăzi-n.r.) trebuie să facă dializa. În rest, au fost făcute externări la pacienți din oraș, după care a venit un aparținător. Probleme nu avem. S-a făcut aprovizionarea cu pâine, alimente avem, iar lucrătorii au lucrat permanent la degajarea căilor de acces, în special la UPU”, ne-a spus Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani.
Și managerii spitalelor din Panciu și Adjud au aprobat, ieri, să se facă externări. Nicolai Mărăscu, managerul Spitalului Panciu, și Florin Pădurariu, managerul Spitalului Adjud, ne-au spus că au fost externați pacienții cu domiciliile în cele două orașe, după care au venit membri ai familiei. „Am început să facem externări la cei din oraș, unde a venit un aparținător să-l ia acasă. La pacienții care sunt din afara orașului încă nu facem externări, așteptăm să se deschidă toate drumurile și să se oprească viscolul. În rest, nu am avut nicio problemă”, ne-a spus Nicolai Mărăscu. „Ne-au venit toți medicii, chiar dacă avem doi care stau în Bacău. Și aprovizionarea cu pâine s-a făcut, iar alimente avem. Am făcut și câteva externări, la pacienții din oraș”, ne-a spus Florin Pădurariu.
În schimb, la Spitalul din Dumbrăveni nu s-a făcut ieri nicio externare. „Încă nu facem externări. Așteptăm să se deschidă toate drumurile și să se oprească viscolul. Pacienții stau bine aici. Avem căldură, mâncare și paturi libere”, a spus managerul Costel Negoescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?