Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Pelerinaj gratuit prin Dobrogea, pentru copii aflați în grija DGASPC Vrancea


         Cincizeci de copii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au beneficiat, prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, de un pelerinaj gratuit în Dobrogea. Acțiunea, organizată de Protoieria 1 Focșani, prin Centrul de Pelerinaje „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a avut un impact deosebit asupra copiilor, care îi mulțumesc pentru amabilitate preotului Răzvan Dănilă – parohul bisericii „Sfântul Andrei” și „Sfântul Nectarie” din Focșani, care a însoțit grupul pe tot parcursul călătoriei, oferind informații prețioase despre obiectivele vizitate.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, în prima zi a pelerinajului, copiii au traversat Dunărea cu bacul, pe la Călărași, pentru a vizita Mănăstirea Dervent, unde au putut admira crucile de piatră și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, dar și izvorul cu apă tămăduitoare. De aici, ei s-au îndreptat către Peștera Sfântului Andrei, locul unde a trăit cel întâi chemat la apostolat și Ocrotitorul României.
    Un alt obiectiv vizitat a fost monumentul de la Adamclisi, Tropaeum Traiani, apoi pelerinii au ajuns la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol, unde au aprins lumânari și s-au recules în liniște. Noaptea și-au petrecut-o la Centrul de Plasament „Ovidiu”, din cadrul DGASPC Constanța, prin bunăvoința directorului Mihaela Ristea. „În cea de-a doua zi, copiii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, faleza și cazinoul, apoi, au mers la Mănăstirea Sfântul Ioan Casian, situată pe Dealul Casienilor, după care a urmat mănăstirea Celic-Dere, situată în partea de nord a Dobrogei, unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră, aici oferindu-li-se copiilor masa de prânz. Ultimul obiectiv pe lista pelerinilor a fost Mănăstirea Cocoș, loc plin de legende frumoase și mister. Excursia le-a oferit copiilor prilejul regăsirii bucuriilor simple, a naturii, a încrederii în oameni și mai ales o încărcătură spirituală aparte”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?