Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Poetul Vasile Cujbă și-a lansat volumul „Strada vieţii“ chiar de ziua sa


Vasile Cujbă, din Gugești, și-a lansat ieri, odată cu împlinirea vârstei de 60 de ani, cartea de poezii „Strada vieții”. Evenimentul a avut loc la sala de lectură a bibliotecii Căminului Cultural „Nicolae Ciorăscu” din Gugești, începând cu ora 10.00, participând autoritățile locale, profesori, dar și Violeta-Anca Grecu – directorul Școlii „Al. Vlahuță” Gugești.
Cele 100 de poezii câte sunt cuprinse în volumul „Strada vieții” amintesc de  viața unui pământean pe aceste locuri și au fost scrise în decurs de doi ani. „Este o zi specială pentru mine. Mi s-au îndeplinit trei lucruri unice în viață: lansarea cărții, împlinirea a șaizeci de ani și împlinirea unui vis. Cartea este ca o oglindă. De jos pleacă viața frumoasă, mai sus fiind frunza îngălbenită, spre sfârșitul vieții pică toamna frunza din pom. Toate fac parte din viața mea, a noastră cotidiană, cu bune și cu rele. Mă leagă multe lucruri frumoase de această comună și sunt dator să îi mulțumesc domnului primar Vasile Vatră pentru ajutorul foarte mare pe care mi l-a acordat. Mulțumirile mele se îndreaptă și către doamna Anca Grecu, directorul școlii, dar și către Ramona Ghinea”, a spus Vasile Cujbă.
Autorul a trecut în revistă cele mai frumoase momente, spunând mai are scrise încă alte 30 de poezii, pe care le va publica într-o altă carte. Așa cum chiar el a povestit, viața i-a fost plină de surprize, dar și de momente grele, când a trebuit să o ia de la zero. A făcut liceul, unde a învățat meseria de lucrător prin așchiere, după care a mers la facultate, unde a studiat mecanica, iar ulterior a fost și la Åžcoala Populară de Arte, secția canto. O vreme bună a făcut parte din corul Combinatului Siderurgic de la Galați, a cântat la Casa Armatei din Galați și a avut și o formație vocal – instrumentală. A ajuns să cânte până la ediția a șaptea la Cântarea României.
Spune că a fost încurajat de preotul Dan Curcă din Gugești să-și publice poeziile într-un volum. El spune că dacă nu reușea să îmbine cultura cu divinitatea nu reușea să facă mare lucru. Are un băiat de 37 de ani, dar care nu este lângă el, ci este plecat în Italia la muncă. De când a rămas singur, de mai bine de 16 ani, a reușit să se descurce și iată că acum, cu sprijinul primarului de la Gugești Vasile Vatră, a scos la lumina tiparului „Strada vieții”.

STRADA VIEÅ¢II

Pe strada vieții trec și eu,
Åži mă întreb, mă-ntreb mereu,
Când strada capăt va lua
Tu, Doamne, mă vei aștepta…

Că doar tu singur mi-ai rămas,
La tine mă rog ceas de ceas,
Să fiu primit acolo sus
Când sufletul îmi va fi dus.

Tu, Doamne, fii bun și cu mine,
Atunci când voi veni la tine,
Nu mă ține la poarta ta
Åži lasă-mă de a intra.

În cea grădină cu verdeață,
Unde nu este decât viață,
O viață fără de sfârșit
Tu, Doamne, zi-mi bine-ai venit!

În acel rai, Doamne, de-oi vrea,
Ca să mă lași să pot intra
Până atunci te port în gând
Fii, Doamne, bun cu-n muribund…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?