Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Recunoaşteri în T.O. Afganistan


Având în vedere suplimentarea forțelor pentru TO Afganistan începând cu 2018, o echipă formată din reprezentanți ai CFÎ, SMFT, SMFA și MAI și condusă de către locțiitorul comandantului la Comandamentul Forțelor Întrunite, general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, a executat în perioada 27.11-08.12.2017, activități specifice pentru recunoașteri în TO Afgnistan. Obiectivul principal l-a constituit identificarea cerințelor operaționale pentru inițierea planificării și sincronizării activităților de preluare a responsabilităților specifice misiunilor structurilor care vor suplimenta contribuția națională la misiunea NATO Resolute Support în anul 2018.
General de flotilă aeriană Valerică Vrajescu:
…activitatea de suplimentare a fost aprobată de CSAT în luna noiembrie și vorbim aici de peste 50 de funcții care vor completa efectivele deja existente în Afganistan. Intenția NATO, dar și a noastră este de diminuare a conflictelor și negocierea pentru un Afganistan, mai sigur și mai stabil…
Un punct aparte în cadrul vizitei l-a constituit întâlnirea domnului general de flotilă aeriană cu militarii români aflați în Baza Militară KAF. Problemele dezbătute au vizat în special modul de planificare a misiunilor executate zilnic în aria de responsabilitate, nevoile de sprijin logistic, dar și modul de conlucrare cu celelalte structuri românești din bază.

Locotenent colonel Toni Ene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?