Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Închisoare cu EXECUTARE şi daune de 100.000 lei după ce a omorât un om dintr-o lovitură


Dumitru N., din comuna Pufești, care în vara acestui an și-a omorât un consătean, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri său vătămări cauzatoare de moarte. El a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, la care s-a mai adăugat un rest de peste 400 de zile, rămas neexecutat dintr-o condamnare anterioară. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistrații de la Tribunalul Vrancea l-au obligat și la plata unor despăgubiri, atât către familia victimei, cât și către o persoană la care victima lucra și care s-a ocupat de înmormântarea acesteia.
    „Condamnă pe inculpatul Năstasă Dumitru, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (…) la o pedeapsă de 5 ani închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) adaugă restul de 469 de zile rămas neexecutat așa cum a fost stabilit prin sentința penală nr. 1015/23.06.2017 a Judecătoriei Focșani la pedeapsa stabilită prin prezenta, inculpatul având de executat o pedeapsă de 5 ani și 469 zile și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) menține măsura arestării preventive luată față de inculpat prin mandatul de arestare preventivă nr. 17/UP din 21.07.2017 emis de Tribunalul Vrancea. (…) deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada reținerii și arestării preventive cu începere de la 21.07.2017 la data pronunțării prezentei sentințe. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpatul la despăgubiri civile astfel: – 100.000 lei daune morale către partea civilă  (…) prin reprezentant legal (…) ; – 362,5 lei cu titlu de prestație periodică lunară pentru minorul (…) începând de la data săvârșirii faptei și până la încetarea stării de nevoie dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani; – 5.000 lei către partea civilă (…) cu titlu de daune materiale, reprezentând cheltuieli de înmormântare; – 28,34 lei către Serviciul de Ambulanță Vrancea. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 06 decembrie 2017”, se arată în hotărârea instanței.
    Conform rechizitoriului prin care inculpatul a fost trimis în judecată, fapta a fost comisă în seara zilei de 20 iulie, în jurul orei 20.00, în timp ce victima și autorul se aflau pe terasa unui magazin din Pufești. În rechizitoriu se arăta că inculpatul, Dumitru N., în vârstă de 29 de ani, a lovit victima cu pumnul în zona bărbiei, moment în care aceasta s-a dezechilibrat, a căzut și s-a lovit cu capul de beton. 
Victima a ajuns la magazin împreună cu un prieten. La același magazin a ajuns și inculpatul, împreună cu câțiva membri ai familiei sale. Aceștia din urmă s-au așezat la o masă, în timp ce victima și prietenul său stăteau în picioare pe terasă. La un moment dat, prietenului victimei i-a sunat telefonul, iar acesta a plecat în spatele clădirii pentru a vorbi. În acel moment, victima a mers la masa inculpatului și început să vorbească cu tatăl acestuia. Din senin, inculpatul s-a ridicat de la masă și a lovit victima cu pumnul. În urma loviturii primite, aceasta s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de beton.
Când a văzut că nu mai mișcă, inculpatul a ridicat victima în șezut și a început să o ude cu bere, în speranța că își va reveni. I-a mai dat și câteva palme, iar în momentul în care a văzut că victima nu reacționează, i-a dat drumul pe spate, moment în care tânărul s-a lovit din nou la cap. În acel moment, agresorul s-a urcat în căruță și a fugit. Când amicul victimei s-a întors pe terasa barului, a văzut-o pe aceasta zăcând fără suflare într-o baltă de sânge. Imediat, el a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns polițiștii și o ambulanță. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbatul lovit, fiind declarat decesul.
Bărbatul care a comis fapta a fost prins ulterior la Adjud, fiind arestat preventiv. La audieri el nu a negat că a lovit victima. A spus că aceasta i-a dat prima dată cu palma și a scos și un briceag, iar el nu a făcut altceva decât să se apere. În timpul anchetei s-a stabilit că susținerile inculpatului nu sunt reale, în sensul că nu a reieșit că între cei doi ar fi existat o altercație și nici că victima avea briceag, așa cum a susținut inculpatul
Dumitru N. a mai fost condamnat pentru furt și act sexual cu un minor. A mai avut pedepse și pentru loviri sau alte violențe, dar și pentru vătămare corporală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?