Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

“Meşterul” care i-a înşelat pe locatarii blocurilor afectate de incendiul de la pensiunea Monte Carlo, trimis în judecată pentru zeci de infracţiuni

Focşăneanul arestat preventiv în dosarul înşelăciunii locatarilor blocurilor afectate de incendiul de la pensiunea Monte Carlo din Focşani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea care au instrumentat dosarul său.

El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, 23 de acte materiale, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, 17 acte materiale, falsificare de instrumente oficiale în formă continuată, 4 acte materiale, folosirea instrumentelor false în formă continuată, 4 acte materiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii au stabilit în urma verificărilor efectuate că focşăneanul, în perioada 2018-2019, a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu mai multe persoane, promiţându-le acestora că le va izola apartamentele şi le va efectua reparaţiile necesare. Deşi nu avea nicio societate, inculpatul folosea numele unor societăţi pentru încheierea contractelor şi astfel percepea diferite sume de bani cu titlu de avans. După ce lua avansul, bărbatul care a folosit şi o ştampilă ce nu-i aparţinea, se făcea nevăzut şi nu mai executa nicio lucrare.

Mare parte dintre victimele sale sunt locatari ai blocurilor afectate de incendiul din luna martie a anului 2017 de la Pensiunea Monte Carlo din Focşani. Astfel că după ce oamenii au avut de suferit din cauza focului, unora dintre ei fiindu-le afectate serios locuinţele, au ajuns să mai fie şi înşelaţi de focşăneanul care s-a gândit să facă o afacere din necazul altora. În anumite situţii el a primit integral sumele cerute pentru efectuarea lucrărilor.

La audieri el a recunoscut că a încheiat contracte de prestări servicii şi că a primit sume de bani în avans, dar nu şi că a avut intenţia să-i înşele pe focşăneni. Potrivit unor surse, ştiind că este căutat de poliţie, înainte de a fi arestat, inculpatul a tot încercat să se ascundă, fiind plecat inclusiv peste hotare, dar şi în alte oraşe din ţară.

La finele lunii februarie, bărbatul a fost arestat preventiv, iar în perioada imediat următoare judecătorii urmează să-i verifice măsura şi să stabilească dacă o menţin sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?