Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Elevii de la Colegiul Național Unirea, în vizită la Adăpostul Public din Golești


Pe 7 decembrie, la o zi după Moș Nicolae, elevii de la Colegiul Național Unirea au făcut o vizită la Adăpostul Public pentru câini din Golești. Adăpostul numără în prezent 122 de căței, mici și mari, pui sau bătrâni. Toți s-au bucurat de „cadourile” aduse de școlari. Copiii au strâns mâncare (granule, carne) și au adus pături pentru a fi puse în cuștile cățeilor. Cea care a avut inițiativa acestui proiect este Chelmuș Loredana, elevă în clasa 9F. De strângerea sacilor cu granule s-a ocupat Ionuț Militaru, iar profesorul Atarcicov Adrian i-a însoțit și coordonat pe școlari. În total, 54 de elevi de la clasele 9A, 9C, 9D, 9F, 10E, 11B și 12G au mângaiat cațeii din adăpostul de la Golești. Conform elevilor, câinii erau plasați în țarcuri în funcție de mărime; cățeii de talie mică erau într-un țarc, iar cei mai mari într-altul. Unii câini, mai îndrăzneți, chiar s-au apropiat de copii pentru a fi alintați.
    În România, adopțiile patrupedelor se realizează greu. În general, oamenii caută căței de rasă sau nu se gândesc să arunce o privire și într-un adăpost public, un loc de unde cu siguranță nu poți pleca fără un suflet. Pe lângă acest lucru, în termen de 14 zile cățeii care nu își găsesc o familie sunt eutanasiați deoarece adăpostul poate caza un anumit număr de animăluțe. La Golești, fiecare cățel are povestea lui. De exemplu, o cățelușă a fost adusă de stăpânul său acolo deoarece nu lătra. Mulți oameni din alte țări precum Germania, Marea Britanie, chiar și Finlanda au adoptat câini din adăpostul public din Golești. Oricare ar fi condițiile, nicăieri nu îi este mai bine unui cațel decât în sânul propriei familii.
    Astfel, elevii de la Colegiul Național Unirea au vrut să transmită mesajul „Și NOUÄ‚ ne pasă”, cu speranța că va fi preluat și de alți oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?