Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Moş Nicolae a ajuns cu daruri la copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă


Bunul Moș Nicolae a ajuns și la cei 18 copii din Centrul de Primire în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Vrancea. Prin bunăvoința unor oameni cu suflet mare, dar și a unor copii de la Åžcoala Gimnazială nr. 1 Mera, Structura Livada, coordonați de profesorii pentru învățământul primar Valentina Năstase și Cornelia Claudia Cristea, ziua de Sfântul Nicolae a fost una cu totul și cu totul specială. O zi în care copiii au fost cu adevărați fericiți.
Primii care au trecut pragul centrului au fost membrii familiilor Gîrban și Năstase din Focșani, oameni care au vrut ca în această zi specială să împartă din puținul lor și copiilor la care, poate, Moș Nicolae nu a ajuns până acum niciodată. Nerăbdători și emoționați, copiii și-au așteptat cuminți musafirii, care le-au împărțit cadouri personalizate ce au conținut dulciuri, fructe, sucuri, jucării pentru cei mai mici și cosmetice pentru copiii mai mari, care s-au aflat în această perioadă în centru. Bucuria, dar și curiozitatea copiilor au fost atât de mari, încât și-au desfăcut imediat pachețelele, și-au scos jucăriile primite și au început să se joace. Musafirii nu au plecat până când cei mici nu le-au spus câte o poezie învățată cu trudă și nu le-au cântat apoi un cântecel. Bucuria primirii unor mici atenții a fost extrem de mare pentru copii, mai ales că unii dintre ei nici nu știau cine este Moș Nicolae.
Nici nu au apucat să vadă bine ce conțin pachetele pentru că la ușa centrului au sunat alți musafiri, de această dată un grup de copii de la Åžcoala Gimnazială nr 1 Mera, Structura Livada, însoțiți de cele două cadre didactice. Copiii de la Mera, ajutați de cadrele didactice, le-au pregătit celor din centru un frumos program de colinde, iar la final le-au pus câte un pachețel lângă bradul pregătit în centru. Acțiunea copiilor de la Mera face parte din proiectul „Împreună pentru o lume mai bună”, proiect coordonat de profesorul pentru învățământ primar Cornelia Claudia Cristea, iar activitatea organizată ieri, cu ocazia zilei de Sfântul Nicolaie, s-a numit „Åži tu poți fi Moș Crăciun”.
Coordonatorul proiectului, Cornelia Claudia Cristea, ne-a spus că obiectivul principal a fost acela de a-i sensibiliza pe copiii care provin din familii normale și cu posibilități, și de a-i face să înțeleagă că alți copii au cu adevărat probleme. „Obiectivul principal a fost acela de a-i sensibiliza pe copiii noștri față de problemele cu care se confruntă alți copii în anumite perioade din viața lor. Proiectul este desfășurat în parteneriat cu Parohia Dumbrăvița din Suraia, preot paroh Paraschiv Theodor Cristian. Suntem de fiecare dată înduioșați de situația copiilor din centru și asta ne-a motivat să continuăm proiectul școlar început în anul 2016. De asemenea, părinții copiilor noștri sunt foarte receptivi atunci când organizăm acțiuni de acest gen, fiind foarte implicați în acest proiect social”, a declarat profesorul pentru învățământ primar Cornelia Claudia Cristea.
Nu doar copiii veniți în vizită au avut un program artistic, ci și cei din centru, care au recitat poezii, au cântat și le-au mulțumit musafirilor pentru darurile primite și pentru bucuria pe care le-au făcut-o în această zi specială pentru fiecare dintre noi.
Åžefa Centrului de Primire în Regim de Urgență, Violeta Pavelescu, le-a mulțumit tuturor celor care s-au gândit și la copiii care trec prin perioade mai grele. „Am trăit astăzi (ieri-n.r.) un moment emoționant alături de copiii din centru, datorat programului artistic prezentat de copiii de la Mera, care ca de fiecare dată au reușit să producă copiilor noștri cele mai frumoase clipe de Moș Nicolae. Le mulțumesc copiilor, părinților care au susținut acțiunile și doamnelor profesor implicate în acest proiect în care vom fi parteneri în continuare. Le urez tuturor Sărbători Fericite alături de cei dragi. De asemenea, ne-am bucurat și de prezența a trei familii, care au avut inițiativa de a dărui copiilor, în ziua de Moș Nicolae, un pic din căldura unei familii, sentiment care în aceste momente le lipsește poate mai mult ca oricând. Mulțumim tuturor pentru că le-au făcut ziua frumoasă copiilor din centru”, a spus Violeta Pavelescu.
Moș Nicolae a mai trecut pe la copiii din centru și cu o zi înainte. Nu în persoană, ci le-a lăsat darurile membrilor familiei Nechita, Mihai și Marinela, care au venit într-un suflet la copii pentru a le împărți pungile cu sucuri, fucte și dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?